Zerevanî Özel Güçler Komutanı Zertik dağında konuştu: “PKK içerisindeki vatanperver grup engelleniyor”

Zerevanî Özel Güçler Komutanı Zertik dağında konuştu: “PKK içerisindeki vatanperver grup engelleniyor”

Peşmerge Güçleri Zerevanî Özel Kuvvetler Komutanı Ezîz Weysî, liderleri Öcalan’ın yakalanması ardından sonra PKK’nin amaçları ve hedeflerinden uzaklaştığını belirterek, “PKK içerisindeki vatanperver grup engelleniyor” yorumunda bulundu.

Musul’un güneydoğusunda yer alan Zertik Dağı’nda bir basın açıklaması yapan Peşmerge Güçleri Zerevanî Özel Kuvvetler Komutanı Ezîz Weysî, Kürdistani bölgeler, Şengal ve PKK’ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Peşmerge Güçleri Zerevanî Özel Kuvvetler Komutanı Ezîz Weysî,  Kürrdistan İdaresi dışında kalan bölgelerde her geçen gün durumun karıştığını belirterek, özellikle 16 Ekim 2017 ihaneti sonrası Haşdi Şabi’nin bölgedeki varlığı nedeniyle göçmenlerin evlerine dönemediğini söyledi.

Ezîz Weysî, Peşmerge Güçleri’nin Kurdistani bölgelere dönmesi ve Irak güvenlik güçleri ile ortak  bir mekanizma ile ancak güvenlik sorununu çözülebileceğine işaret etti.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki eylemliliklerine de değinen Peşmerge Güçleri Zerevanî Özel Kuvvetler Komutanı Ezîz Weysî, Şengal’de yaşanan krize dikkat çekerek “Şengal Anlaşması hayata geçirilmeli ve yasadışı güçler blgeden çıkmalıdırlar” şeklinde konuştu.

PKK’nin liderleri Öcalan yakalandıktan sonra amaçlarına ters düştüğü ve Kürtlere karşı kullanıldıklarını kaydeden Peşmerge Güçleri Zerevanî Özel Kuvvetler Komutanı Ezîz Weysî, “PKK içerisinde vatanperver bir kanat var ve bu kanat engelleniyor. Bu kanatın PKK’yi asıl amacına dönmesine izin verilmiyor” şeklinde yorumladı.

Diğer Haberler