Berhem Salih Peşmerge’nin Qereqûş’ü kurtarma operasyonunun Irak ordusuna mal etti

Irak Cumhurbaşkanı Salih’in Qereqûş’un kurtarılması ile ilgili yaptığı çarpıtmaya Kürdistan halkı, Peşmerge ve şehit yakınları sosyal medya platformlarından tepki gösterdi. Söz konusu tepkilerde Vatikan’ın ruhani lideri Papa gibi önemli bir kişi karşısında Kürt olan Cumhurbaşkanı Berhem Salih’in Peşmerge’nin başarısını saklamasına tepki gösterdi.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih Papa’yı karşılarken yaptığı açıklamada Qereqûş’un kurtarılmasını çarpıtarak anlattı. Salih, Qereqûş’un Peşmerge tarafından değil de Irak ordusu tarafından kurtarıldığını söyledi. Salih’’in söz konusu tavrı Kürdistan halkı tarafından tepkiyle karşılandı.

Berhem Salih, Qereqûş’un Irak ordusu tarafından kurtarıldığını ve yine Qereqûş kilisesi haçı’nın Irak ordusu tarafınan kaldırıldığını söyledi. Halbuki Kürdistan Peşmergesi Qereqûş’u IŞİD’den kurtarmış ve yine Qereqûş kilisesi haçını yerine koymuştu. O dönemde çekilin fotoğraflarda Peşmerge’nin Qereqûş’u nasıl kurtardığı ve yine Qereqûş kilisesi xaç’ını nasıl yerine koyduğu tarihi kayıtlara geçmişti.

Diğer Haberler