Ankara’da bulunan Ezidi kız çocuğunu Kürdistan’a getirmek içi çalışmalar başladı

Ankara'da bulunan Ezidi kız çocuğunu Kürdistan'a getirmek içi çalışmalar başladı

 Dünya Ezdileri Miri’nin Temsilcisi Cewher Elî Beg,  Türkiye’de yakalanan IŞİD teröristinin yanındaki Ezdi kız çocuğunun geri alınması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

 Dünya Ezdileri Miri’nin Temsilcisi Cewher Elî Beg,  Ankara’da yakalanan IŞİD teröristinin yanındaki Ezdi Kürt kız çocuğunun 2014 yılında kaçırılan bir kız çocuğu olduğunu, kaçırıldığında 40 günlük olan çocuğun şimdi 7 yaşında olduğunu, bu nedenle ailesini tanıyamadığı bilgisini paylaştı.

Kızları olduğunu söyleyen bir Ezdi ailenin DNA testi verdiğini dile getiren Cewher Elî Beg, “Türkiye’deki kız çocuğunun geri getirilmesi için Türkiye konsolosluğu ile görüştük. Kız çocuğunun Kürdistan Bölgesi’ne getirilmesi ailesine teslim edilmesi için kolaylık göstermelerini istedik. Bu konuda girişimlerimiz başladı” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Kaçırılan Ezdiler Ofisi’nin verilerine göre; 2014 yılında IŞİD teröristleri 6 bin 417 Ezdi Kürt’ü kaçırdı.  Kürdistan Bölgesi hükümeti ve uluslararası kurumların girişimiyle şimdiye kadar 3 bin 500 Ezdi Kürt IŞİD’den kurtarıldı.

Diğer Haberler