Mustfa Selimi’yi İran’a teslim edip idam edilmesine ilişkin dosyanın açıklanması istendi

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu İçişleri ve İnsan Hakları Komisyonları yaptıkları açıklamada, bazı çevreler tarafından İran’a teslim edilen ve daha sonra idam edilen Mistefa Selimi’nin teslim edilmesi dosyasının incelemelerinin açıklanması gerektiğini belirttiler. İçişleri ve İnsan Hakları Komisyonları medya mensuplarına yönelik düzenledikleri toplantıda, Mistefa Selimi’nin İran’a teslim edilmesi ve idam edilmesine sebep olan olayların incelenmesine ilişkin yürütülen soruşturma dosyasının açıklanmasını tale petti. Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısına sundukları raporda her iki komisyonda Mistefa Selimi’nin İran’a teslim edilmesi ve idam edilmesine sebep olan olayların soruşturması sonuçlarının açıklanmasını talep ettiler. Komisyonlar açıklamalarında şunu dile getirdiler: “Biz bu talebimizi resmi olarak Kürdistan Bölgesi Parlamento Başkanlığı’na sunduk vee n kısa sürede bir cevap verilmesini bekliyoruz. Çünkü gerçeklerin bir an önce kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor. Mistefa Selimi hayatını kurtarmak için kendisini Kürdistan Bölgesi’ne ulaştırdı. Ama bazı kesimler bu insanın hayatını hiçe sayarak teslim ettiler ve kötü sonu herkes gördü.” Mistefa Selimi 2020 yılının Nisan ayında Kürdistan Bölgesi’ne gelmiş, 16 Ekim ihanet şebekesi tarafından İran’a teslim edilmiş ve daha sonra idam edilmişti.

 Kürdistan Bölgesi Parlamentosu İçişleri ve İnsan Hakları Komisyonları yaptıkları açıklamada, bazı çevreler tarafından İran’a teslim edilen ve daha sonra idam edilen Mistefa Selimi’nin teslim edilmesi dosyasının incelemelerinin açıklanması gerektiğini belirttiler.

İçişleri ve İnsan Hakları Komisyonları medya mensuplarına yönelik düzenledikleri toplantıda, Mistefa Selimi’nin İran’a teslim edilmesi ve idam edilmesine sebep olan olayların incelenmesine ilişkin yürütülen soruşturma dosyasının açıklanmasını tale petti.

Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısına sundukları raporda her iki komisyonda Mistefa Selimi’nin İran’a teslim edilmesi ve idam edilmesine sebep olan olayların soruşturması sonuçlarının açıklanmasını talep ettiler.

Komisyonlar açıklamalarında şunu dile getirdiler: “Biz bu talebimizi resmi olarak Kürdistan Bölgesi Parlamento Başkanlığı’na sunduk ve en kısa sürede bir cevap verilmesini bekliyoruz. Çünkü gerçeklerin bir an önce kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor. Mistefa Selimi hayatını kurtarmak için kendisini Kürdistan Bölgesi’ne ulaştırdı. Ama bazı kesimler bu insanın hayatını hiçe sayarak teslim ettiler ve kötü sonu herkes gördü.”

Mistefa Selimi 2020 yılının Nisan ayında Kürdistan Bölgesi’ne gelmiş, 16 Ekim ihanet şebekesi tarafından İran’a teslim edilmiş ve daha sonra idam edilmişti.

Diğer Haberler