Biden: Suriye’deki saldırı bize ve müttefiklerimize dönük saldırıya cevaptır, emri ben verdim

Biden: Suriye'deki saldırı bize ve müttefiklerimize dönük saldırıya cevaptır, emri ben verdim

 ABD Başkanı  Joe Biden, Kongreye gönderdiği yazılı açıklamada Suriye sınırındaki Elbu Kemal kasabasında Haşdi Şabi ve İran milislerine yönelik saldırıyı Erbil’deki füzeli saldırı ve Irak’ta Koalisyon Güçleri’ne yönelik saldırılara misilleme amaçlı düzenlenmesi talimatını kendisinin verdiğini söyledi.

Geçtiğimiz Cuma günü  Biden döneminin ilk askeri operasyonu Suriye’deki İran destekli milislere yönelik gerçekleşti. Düzenlenen hava saldırısında 17 İran destekli milisin öldürüldüğü bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırıya ilişkin Kongreye gönderdiği açıklamada, bölgedeki ABD askerlerine yönelik tehditlere karşı Amerikan ordusunun saldırı hakkının bulunduğunu kaydetti.

Joe Biden’ın açıklamasında “Bu operasyonu talimatı vermemin nedeni askerlerimiz ve müttefiklerimize yönelik gerçekleşen saldırılar ve ilerde olabilecek benzer saldırılara yönelik bir cevap niteliği taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Biden açıklamasında, yurtiçi ve yurtdışındaki vatandaşlara yönelik meşru olmayan milis ve güçlerden gelen her türlü tehlikeye karşı korumak amacıyla ABD Ordusu’nun Baş Komutanı yetkisine kullandığını belirtti.

Operasyon sonrası açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby “ABD Başkanı Biden’ın emriyle ordu, Suriye’nin doğusunda İran destekli milislerin kullanmakta olduğu altyapıyı hedef aldı” demişti.

Kirby, “Bu saldırı son dönemde Irak’ta Amerikan ve Koalisyon güçlerine yapılan saldırılara misilleme olarak düzenlendi” ifadesini kullanmıştı.

Diğer Haberler