Ezdixan Komutanı Haydar Şeşo: Şengal’de “Şii Hilali” uygulanıyor

Ezdixan Komutanı Haydar Şeşo: Şengal'de "Şii Hilali" uygulanıyor

Heyder Şeşo, Şengal’e yerleşen Haşdi Şabi güçlerinin amacının ‘Şii Hilali’ planını hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Ezdixan Savunma Komutanı Heyder Şeşo K24’e gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Şeşo konuşmasında,” Haşdi Şabi’nin 3 tugayı Şengal ve Şengal Dağı’na yerleşti. Bir güçleri Rebie ve Sinune, bir güç Beac ve Şengal, diğer bir güç Tilefer ve Şengal ve bir diğer güçleri de Şengal Dağı’na yerleşti” şeklinde konuştu.

Heyder Şeşo konuşmasını şöyle sürdürdü,” Şengal’e yerleşen Haşdi Şabi güçleri Şengal halkı üzerinde baskı kurup bölgeyi kontrol etmek istiyor. Haşdi Şabi güçleri İçişleri Bakanı ve Irak Hükümeti’nin izni ile gelmedi.”

Şeşo,” Öyle tahmin ediyorum ki söz konusu Haşdi Şabi güçlerinin amacı Şii Hilali planını hayata geçirmek istiyorlar” dedi. Şeşo,”Dünya ve bölge devletlerinin Şengal’de gözü var.  Şengal’deki duruma aranan çareler sonuç vermiyor. Birleşmiş Millet’lerin girdiği yerlerde olumlu bir gelişme yok hatta sorunların arttığı bir yer oldu” ifadelerini kullandı.

Ezdixan Savunma Komutanı Heyder Şeşo Şengal’e olası bir askeri operasyon hakkında da şunları aktardı,” Şengal’de çıkacak yeni bir savaş halk için yeni sorunlara sebep olacaktır.”

Diğer Haberler