Duhok valiliği Cotyar Muhsin’in öldürülmesini kınadı

Duhok valiliği Cotyar Muhsin'in öldürülmesini kınadı

Duhok Valiliği, Cotyar Muhsin’in PKK tarafından bir yıl önce kaçırılması, hapsedilmesi ve şehit edilmesini kınadı.

PKK’nin alıkoyduğu esirler arasında yer alan Kürdistan Bölgesi vatandaşı Cotyar Muhsin Gare operasyonunda hayatını kaybetmişti.

Bugün yazılı bir açıklama yapan valilik şunları söyledi;  “Cotyar Muhsîn Siyarê’nin PKK güçleri tarafından kaçırılması, tutuklanması, zindana koyulması ve şehit edilmesini şiddetle kınıyoruz” denildi.

Açıklamada, “Vatandaşların  yasalar çerçevesinde tutuklanması ve yargılanması sadece yargı kurumlarının işidir. PKK insanlık dışı ve meşru olmayan bir şekilde Cotyar Muhsîn Siyarê’yi ajanlık yaptığı gerekçesiyle  1 yıldır kaçırarak, hapsetmiştir. Ancak Siyarî’nin ajan olduğuna dair tek bir belge sunamamıştır.

1991 yılında Duhok’ta dünyaya gelen Cotyar Muhsîn Siyarê, bir petrol şirketinde görevliyken  29 Ocak 2020 tarihinden itibaren kendisinden haber alınamamıştı.

Ailenin tüm başvurularına rağmen PKK Cotyar Muhsîn Siyarê’nin ellerinde olduğunu 3 ay inkâr etmişti.

PKK medyası Cotyar Muhsîn Siyarê’ye ait bir video paylaşmış ve PKK’ye ait noktalara “GPS” yerleştirerek Türkiye’ye “ajanlık yapmakla suçlamıştı.

Videonun yayınlanması ardından Çêmankê ilçesine bağlı Siyarê köyü 4 Mayıs 2020’de bir gösteri yaparak Cotyar Muhsîn Siyarê’nin kaçırılmasıjı protesto ederek, serbest bırakılmasını talep etti.

Cotyar Muhsîn Siyarê’nin babası oğlunun ilk okul 3’e kadar okuduğunu ve gelişmiş teknolojiden anlamadığını PKK’nin iddia ettiği şekilde ajan olmadığını açıklamıştı.

Diğer Haberler