PKK medyasından Murat Karayılan’a sansür

PKK medyasından Murat Karayılan’a sansür, Özgür Politika, ANF, Abdullah Ağar, Gare opersyonu, Kürdistan, Peşmerge, Roj Peşmergeleri,

Dün Stêrk TV’de yayınlanan  özel programa katılan Murat Karayılan Gare Operasyonu sürecinde yaşananları değerlendirdi. PKK medyası Karayılan’ın bu konuşmasının bazı bölümlerini kırptı. PKK’nin Avrupa’da yayın yapan  Yeni Özgür Politika gazetesi ve ANF’nin Sorani bölümü Karayılan’ın “Peşmerge operasyona katılmamıştır, bunu söyleyenler provokasyon yaratmak istiyor gibi ifadelerini yayınlamadı.

Karayılan neler söyledi? 

Karayılan konuşmasında program sunucusunun “Abdullah Ağar’ın Peşmerge Türk ordusunun kıyafeti ile operasyona katılıyor, sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine bu iddianın yalan olduğunu söyledi. Karayılan konuşmasına şu sözler ile devam etti:

Abdullah Ağar, psikolojik savaşın özel kadrolarından biridir. Bu şahıs günde 6-7 televizyon gezip konuşuyor. Kendi döneminde de birçok Kürdü katletmiş bir katildir. Şimdi de propaganda yapıyor. Diyor, ‘Peşmerge de PKK’den rahatsız olduğu için asker kıyafeti giyip, TSK’nın yanında savaşıyor.’ Böyle bir şey yok. Bununla ilgili yazılı bir açıklama da yaptık. Amacı ne? Provokasyon yaratmak. İki tarafı birbirine karşı kışkırtmaya çalışıyor. Zaten attığı Tweet’ten sonra bir karşıtlık da ortaya çıktı ama düşman yapıyor bunu. Düşman Kürtler arasında bir çatışma çıksın diye tahrik ediyor. Hayır kimse bu oyuna gelmesin. Bu süreçte ulusal bir tutum geliştirme çabası çok önemli ve hayati bir konudur. Burada herkese sorumluluk düşüyor.

Karayılan’ın sözünü ettiği Abdullah Ağar’ın değerlendirmesinden sonra PKK’nin Avrupa medyasında yönetici konumda bulunan Ferda Çetin gibi isimler Abdullah Ağar’ın bu değerlendirmesi yönünde yorumlar yapmıştı. Ayrıca ANF operasyonunu ilk günü Roj Peşmergeleri’nin Operasyona yakın yerlere konumlandığı haber yapmıştı.
HPG daha operasyonun ikinci günü Peşmerge güçlerinin operasyona katıldığı yönündeki haberi yalanlamıştı.

Karayılan’ın bu sözlerinin ANF Sorani ve Yeni Özgür Politika tarafından sansürlenmesinin nedenin PKK medyasında yer alan Türkiyeci ve Kemalist kadroların neden olduğu düşünülüyor. Ayırca özellikle Sorani bölümünde haberin geçmemisi da Güney Kürdistan toplumunu maniple etme amacı taşıdığı yönende genel bir kanı var. Geçmişte başını Baki Gül isimlerin çektiği PKK medyasında şu anda bu görevi Ferde Çetin görüyor. Ferda Çetin ve etrafındaki medya kadrosu Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Peşmerge, KDP ve Barzani karşıtı pek çok yalan habere imza attılar.

Murat Karayılan daha öncede ANF’nin bazı haberlerine dönük açıklama yapmıştı.

Diğer Haberler