Erbil Uluslararası Havalimanı güvenliği artık 150 Hollanda askerinde

Erbil Uluslararası Havalimanı güvenliği artık 150 Hollanda askerinde

150 Hollanda askeri, Erbil Uluslararası Havalimanı’nın güvenliğini sağlama görevini yerine getirmek için Kürdistan’ın başkenti Erbil’e geldi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Hollanda’nın Erbil’deki güçlerinin koordinasyonundan sorumlu Worner Braur, “Üç hafta önce Erbil’e geldik. Havalimanında askeri üsleri koruma görevi bize verildi. Peşmerge, asayiş ve diğer güvenlik güçleriyle çok iyi bir iş birliğimiz var. Kürdistan huzurlu ve istikrarlı bir yer ancak her ihtimale hazırlıklıyız” dedi.

K24’e konuşan Hollanda’nın Bağdat Büyükelçisi Michel Rentenaar, “Askeri alanın haricinde Kürdistan ekonominin kalkındırılması ve ekonomik altyapının güçlendirilmesi konularında da Kürdistan Hükümeti’yle çok sağlam bir iş birliğimiz var” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde havalimanına yerleşen 150 Hollandalı askeri danışman, birkaç gruba ayrıldı. Kürdistan güvenlik güçlerinin desteğiyle 25 askerleri de destek timi olarak görevlendirildi. Bu tim, askeri üslere lojistik destek sağlamakla görevli olacak.

Büyükelçi Michel Rentenaar da havalimanında incelemelerde bulundu.

Diğer Haberler