İran güvenlik güçleri 15 Beluci işçiyi öldürdü

İran güvenlik güçleri 15 Belluci işçiyi öldürdü

22 Şubat tarihinde Pakistan ve Sistan Eyaletleri arasındaki sınır kapısında Belucu işçiler tarafından eylem yapıldı. Sınır Koruma muhafıları  bürosu önünde  gösteri yapan işçilere ateş açan İran güvenlik güçleri 15 Beluci işçiyi öldürdü.

Belucistanlı Aktivistler Hareketinin bildirdiğine göre; Pakistan ve Sistan eyelatleri arasında yakıt taşıyıcılığı yapan Beluciler geliş gidişlerin kolaylaştırılması için sınır güvenlik bürosu önünde eylem yaptı. İran güvenlik güçleri direk göstericileri hedefleyerek silahlarla ateş açtı. Saldırı sonucu 15 kişi hayatını kaybetti. Belucistanlı aktivistler ölenlerden 10 kişinin isim bilgilerini paylaşırken diğer 5 kişi hakkında bilgi verilmedi.

İran güvenlik güçlerinin ateş açtığı bölgede araçlar ve araçlardaki yakıtlarda ateş aldı. Çıkan yangın ve ateş sonucu onlarca insanda yaralandı. Mermiler ve yanıklar sonucu yaralanan kişilerden birçoğunun hayati tehlikeli olduğu bildirildi.

Yaralanan ve hayatını kaybeden Belucilerin tümü olayın yaşandığı bölgedeki köylerden insanlar olduğu belirtildi. Beluciler İran’daki en yoksul halk olarak biliniyor. Tarım için uygun olmayan bölgede temel geçim kaynağı Pakistan ve İran sınırı arasındaki sınır üzerinde kaçakçılık yapmak.

İran güvenlik güçleri konuya dönük açıklama yapmazken, İran sınır koruma güçleri Belucistan sınırında 32 ton kaç yakıt ele geçtiğini yazdı.

Diğer Haberler