Kürdistan Bölgesinde mutasyonlu virüs tespit edildi

Kürdistan Bölgesinde mutasyonlu virüs tespit edildi

 Başkent Erbil’de, dün karantinaya alınan 5 kişinin Covid-19 testinde mutasyonlu virüse rastlandığı açıklandı.

Kürdistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Aso Hawezi, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, mutasyona uğramış koronavirüs taşıdıklarından şüphe edilen 5 kişinin karantinaya alındığını, hastaların testlerinin pozitif çıktığını söyledi.

Hastalığın Kürdistan Bölgesi’ne nasıl sıçradığını henüz tespit edemediklerini belirten Hawezi, testlerinde mutasyonlu virüs görülen 5 kişinin de sağlık durumlarının iyi olduğunu, hastalardan birinin yakıns üreçte yurtdışına gidip geldiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Aso Hawezi, dün yaptığı açıklamada da, mutasyonlu koronavirüsü teşhis eden tahlil ekipmanlarının hazır olduğunu, alınan örneklerin araştırılması için laboratuvar ortamında incelemeye alındığını söylemişti.

Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzinci’nin, sınır kapıları, havalimanları ve geçiş noktalarında Covid-19 kontrollerinin yapılması için talimat gönderdiğini ifade eden Hawezi, Irak’ın her hangi bir kentinden Kürdistan Bölgesi’ne seyahat edecek olanların testten geçmeleri için gereken önlemlerin alındığını vurgulamıştı

Diğer Haberler