Al Arabiya: Washington’dan bir kaynak Erbil saldırısını PKK ve Haşdi Şabi beraber yaptı

Al Arabiya: Washington'dan bir kaynak Erbil saldırısını PKK ve Haşdi Şabi beraber yaptı

Suudi Arabistan merkezli yayın yapan Al Arabiya Televizyonu’na konuşan ve adını açıklamayan bir kaynağa dayandırılan haberde, ABD’nin Erbil’e yönelik füze saldırısının PKK ve Haşdi Şabi tarafından gerçekleştirildiğine inandığını söyledi. Al Arabiya kaynağının da Washington’dan birinin olduğunu belirtti. Ayrıca yerel kaynakların aynı yorumlarda bulunduğunu söyledi.

Al Arabiya Televizyonu 15 Şubat gecesi gerçekleşen saldırı da İran’ın verdiği mühimmatla Haşdi Şabi ve PKK’nin alana saldırı gerçekleştirdiğini belirtti.

15 Şubat gecesi Erbil kentine yönelik gerçekleşen füze saldırısında, başta Erbil Havalimanı yakınları olmak üzere koalisyon güçlerinin bulunduğu üs olmak üzere çok sayıda yer hedef alınarak vurulmuştu. Bu saldırıda, ABD ordusunda sözleşmeli bir görevli yaşamını yitimiş, bir Amerikan askeri ve çok sayıda sivil yaralanmıştı.

Al Arabiya Televizyona göre, füze saldırısının Erbil’e iki taraftan ateşlendiğini, Irak hükümetinin kontrolündeki bölgeden Haşdi Şabiye bağlı bir grubun, PKK’ye bağlı bir grubunda Erbil Havalimanı yakınına füze fırlattığını kaydetti.

Kaynağa dayandırılan haberin sonunda, Washington’un saldırılara farklı tepkiler vereceğini ve saldırıların sorumlularının cezalandırılacağını ancak henüz doğrudan bir yanıttan bahsedilmediğini söyledi.

Al Arabiya: Washington'dan bir kaynak Erbil saldırısını PKK ve Haşdi Şabi beraber yaptı

Diğer Haberler