Heyder Şeşo: PKK’nin Şengal’de ki varlığı Türkiye operasyonuna yol açıyor

Heyder Şeşo: PKK’nin Şengal’de ki varlığı bir Türkiye operasyonuna yol açıyor

Êzidxanê güçleri komutanı Heyder Şeşo katıldığı bir TV programında Şengal’de ki olası bir Türk operasyonuna dönük değerlendirmeler de bulundu. Heydar Şeşo yaptığı açıklamada PKK ve ona yakın güçlerin varlığının ve çalışmalarının Türkiye operasyonuna zemin açtığını ve gerekçe olduğunu belirtti.

Heydar Şeşo ayrıca Haşdi Şabi güçlerinin temel çabasının da Şengal halkının yerlerini bırakmasına dönük olduğunu söyledi.

Heydar Şeşo konuşmasının devamında Şengal’i bir Türk operasyonundan koruyacak tek şeyin Erbil ve Bağdat arasında ki anlaşmanın uygulanması  olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir basın açıklamasında Şengal’in bir terör koridoru olduğunu belirterek buraya dönük ortak bir çalışma yapılması gerektiğini söylemişti. Kalın’ın bu açıklaması Şengal’e dönük bir operasyon sinyali olarak kabul edilmişti.

Öte yandan geçtiğimiz Ekim ayında Erbil ve Bağdat Şengal’deki yasal olmayan tüm güçlerin çıkarılması ve ortak bir güç oluşturulması yönünde anlaşmıştı. Buna rağmen Haşdi Şabi ve PKK güçleri alandan çıkmamış, PKK güçleri resmi olarak Haşdi Şabi saflarında yer almıştı.

Diğer Haberler