Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin Gare’ye dönük operasyonu değerlendirdi

Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin Gare'ye dönük operasyonu değerlendirdi

Peşmerge Bakanı Yadımcısı Serbest Lezgin, Peşmerge Güçleri’nin Gare operasyonunda TSK ile işbirliği yaptığı yönünde çıkan iddiaları yalanlayarak, “Bu tür söylentilerin kimin tarafından ortaya atıldığını bilmiyoruz ama o kadar değersiz o kadar kıymetsiz ki cevap bile veremeye değmez” dedi.

Rûdaw TV’de yayınlanan bir programa katılan Lezgin Gare operasyonu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kürdistan Peşmerge’lerinin gizlenmeye ve saklanmaya gerek duymadığının altını çizen Lezgin, “Bu tür söylentilerin kimin tarafından ortaya atıldığını bilmiyoruz ama o kadar değersiz o kadar kıymetsiz ki cevap bile veremeye değmez. Çünkü söylentilerin hiçbir temeli yoktur. PKK’nin kendisi de bu söylentilerin doğru olmadığını söylüyor. Bu nedenle Peşmerge’ye bu tür suçlamalar yönelten kıymetsiz insanlara yanıt dahi vermeye gerek yok. Kürdistan Peşmergeleri hangi tarafla olursa olsun savaştığında açık bir şekilde savaşır, dolayısıyla gizlenmesine ve elbise değiştirmeye gerek duymaz. Bu iddiaların hiçbir şekilde bir temeli ve dayanağı yoktur, değersiz ve kıymetsiz olduğunun da altını çizelim ”dedi.

PKK ne yapmak istiyor?

PKK’nin ulusal bir düşüncesi varsa Kürdistan Bölgesi’nin kazanımlarını göz önünde bulundurması gerektiğini ifade eden Lezgin, “Baktığınızda PKK yıllardır bu konuda hata yapıyor, bu nedenle de PKK’nin hiçbir kazanımı yok. Kazanımları nedir? Hangi bölgeyi kurtarabildiler, hangi bölgede varlıklarını ispat edebildiler. 50 km boyunca Kürdistan Bölgesi’nin toprakları içerisine gelerek dağlık bölgelerde insanların arazilerini ve köylerini işgal ediyorlar. Aynı zamanda Türkiye’nin de Kürdistan Bölgesi’ne girmesine ve her geçen gün askeri üs ve karargâh sayısı arttırmalarına davetiye çıkarmışlardır. Bu nasıl bir kazanım, PKK ne yapmak istiyor, ben bu soruyu PKK’lilere bırakıyorum onların cevaplamasını istiyoruz. PKK’nin eğer ulusal bir düşünce ve yaklaşımı varsa Kürdistan Bölgesi’nin durumunu ve kazanımlarını göz önünde bulundurması gerekiyor. Vatanperver ve Kürd perver bütün taraflar Kürdistan Bölgesi’nin kazanımlarının korunması ve gelişmesi için sürece yardımcı olmalıdır. Ancak maalesef PKK insanlarımızın zarar görmesine neden olan bu kargaşanın asıl sebebi olmuştur” diye konuştu.

Diğer Haberler