Barzani Yardım Vakfı geçtiğimiz yıl 60 proje ile 6 milyon insana yardım ulaştırdı

Barzani Yardım Vakfı geçtiğimiz yıl 60 proje ile 6 milyon insana yardım ulaştırdı

Barzani Yardım Vakfı(BCF) 2020 yılında  60 yardım projesi  çerçevesinde yurtiçi ve yurt dışında 6 milyon 54 yardıma muhtaç  kişiye yardım ulaştırdı.

2020 yılında Barzani Yardım Vakfı’nın(BCF) çalışmalarını BasNews’e değerlendiren  BCF Başkanı Musa Ehmed, “2020 yılı zor bir yıldı. Ancak BCF’nin yardıma muhtaç insanlara en çok yardım ulaştırdığı bir yıl oldu. Sadece yurt içinde değil, dünya genelinde yardıma muhataç insanlara yardım elini uzattı. Koronavirüs salgını ve Dünya Sağlık Örgütü ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin aldığı tedbirler nedeniyle yardıma muhtaç insanlara yardım ulaştırabilmek için ev ev dolaşmak durumunda kaldık” dedi.

2020 yılında BCF’nin yürüttüğü çalışmalara ilişkin ise Musa Ehmed  şu bilgileri paylaştı: “BCF öncülüğünde 60 yardım projesi hayata geçirildi. 11 sektörde elde edilen 318 milyon 559 dinar yardım, 6 milyon 54 bin 340 insana ulaştırıldı. 6 milyon olarak verilen sayıda, yardıma çok muhtaç olan bazı  ailelere bir çok kez yardım edildi.”

BCF Başkanı Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin 13 vilayeti dışında Lübnan, Suriye, Yemen, İngiltere ve Avusturalya’ya da yardım ulaştırıldığını sözlerine ekledi.

BCF Başkanı Musa Ehmed, Duhok ve Erbil’deki 30 sığınmacı ve mülteci kampındaki 992 bin 732 sığınmacı ve mültecinin ihtiyaçlarının Barzani Yardım Vakfı tarafından karşılandığını kaydetti.

Diğer Haberler