Kürdistan Bölgesi’nin Kelar kentinde millattan öncesine ait mezarlar bulundu

Kürdistan Bölgesi'nin Kelar kentinde millattan öncesine ait mezarlar bulundu

Kürdistan Bölgesi’nin Kelar kentinde millattan öncesi döneme ait mezarların olduğu yerde kazı çalışmalarına başlandı

Germiyan Tarihi Yerler ve Eserler Müdürlüğü, Kelar kentinde bir kaç tarihi yerde hava koşullarının düzelmesi ile  kazı çalışmalarına başlanacağını açıkladı.

BasNews’e konuşan Germiyan Tarihi Yerler ve Eserler Müdürlüğü Basın Sözcüsü Mihemed Elî, tarihi yerlerin Germiyan bölgesinin merkezi Kelar’da tespit edildiğini yoğun yağış nedeniyle çalışmaların bir süredir durdurulduğunu söyledi.

Mihemed Elî, geçtiğimiz ay Kelar’da millatan önceki döneme ait bir kaç mezar ve tarihi eserlerin bulunduğu yerler tespit ettiklerini, belediyenin kazı işlemleri için bir proje hazırladığını sözlerine ekledi.

Germiyan Tarihi Yerler ve Eserler Müdürlüğü Basın Sözcüsü Mihemed Elî,  tespit edilen yerlerdeki eserlerin millattan öncesi yüzyıllara ait olduğunu tahmin ettiklerini ve bugün yeniden kazı çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

Germiyan bölgesinin idari merkezi olan Kelar, Süleymaniye’nin Sirwan nehrinin batı kıyısında yer alan tarihi bir şehirdir. Kifri’nin doğusunda ve Doğu Kürdistan’ın Kirmanşan  kentleri arasında bulunan Qasri Şirin ve Serpol Zahab kasabalarının batısında yer almaktadır.

Diğer Haberler