Tahran’da işkence gören Kürt genç hayatını kaybetti

Tahran'da işkence gören Kürt genç hayatını kaybetti Hengaw, Mehirdad Talışi

 Tahran’da gözaltına alınan Kürt genci cezaevinde işkencede hayatını kaybettiği bildirildi.

İnsan Hakları Örgütü Hengaw, Mêhirdad Talişî isimli Kürt gencinin 1 Şubat’ta gözaltına alındığını ve kısa bir süre sonra ailesine gencin cansız bedenin teslim edildiğini duyurdu.

Ailenin Hengaw’a verdiği bilgiye göre Mêhirdad Talişî, Tahran’da güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra Şapur’da bir cezaevinde işkenceye maruz kalarak hayatını kaybediyor. Aile çocuklarının bedeninde işkence gördüğüne dair izlerin olduğunu belirtiyor.

Öte yandan Mêhirdad Talişî ile birlikte kimliği öğrenilemeyen  bir kişinin daha gözaltında olduğu ancak hakkında şimdiye kadar bir bilgi edilemediği kaydedildi.

Cezaevi yönetiminin Mêhirdad Talişî’nin ailesine uyuşturucu madde kullandığı için öldüğü bilgisi verirken, aile bu iddiayı reddediyor. Aile Mêhirdad Talişî’nin sporcu olduğunu hiçbir zaman uyuşturucu madde kullanmadığını belirtiyor.

Hengaw, Mêhirdad Talişî’nin Tahran’daki otopsi işlemleri ardından ailesine teslim edildiği, 7 Şubat’ta Doğu Kürdistan’ın Dîwandere kentinde toprağa verildiğini kaydetti.

Diğer Haberler