Efrin’de kabus bitmiyor, 500 ailenin yaşadığı 3000 nüfuslu 3 köy tamamen boşaltıldı

Türkiye’ye bağlı çetelerin işgali altındaki  Efrin’de Kürt aileler yaşadıkları 3 köyden tamamıyla çıkarıldı. Köylerin askeri karargah olarak kullanılacağı belirtildi.

Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı silahlı gruplar, Efrin’in Bilbilê nahiyesine bağlı Aşağı Şêxurzê, Orta Şêxurzê ve Yukarı Şêxurzê köylerini askeri karargah olarak kullanmak için köylülerin mal ve mülklerine el koydu.

Erbil’de yayın yapan Rûdaw TV’de yayınlanan görüntülerdeköydeki evlerin tahrip edildiği ve evlerin boşaltıldığı görülüyor. Köylerin her tarafı harabeyi andırıyor.

500 aile ve 3 bin nüfustan oluşan köylerde şu anda tek bir Kürt ailenin kalmadığı ve Doğu Guta ile Humus’tan getirilen göçzede Arapların Aşağı Şêxurzê köyüne yerleştirildiği aktarıldı.

Askeri karargahın kurulduğu Yukarı Şêxurzê köyünün mezarlığı da tahrip edildi.

Sikur el Şemal Komutanı Ebu Telal’in, Kürtlerin evlerindeki eşyaları 12 bin dolara Bab’lı  bir müteahhide sattığı belirtildi.

Köy sakinlerinden Ahmed Şeyho’nun evinin duvarlarına “bozkurt” resimlerinin işlendiği görülüyor.

Rûdaw TV programına katılan   Ahmed Şeyho, “Efrin’in işgal edilmesinden sonra Şêxurza’nın Türkiye’ye bağlı silahlı grupların kontrolüne geçmesinin ardından köy tamamıyla talan edilip yıkıldı. Sadece benim aileme ait bin zeytin ağacı kesildi” dedi.

Görüntüleri Rudaw’a gönderen ve isminin açıklanmasını istemeyen köylü, Kürt Dağı’nın (Çiyayê Kurmênc) demografisinin tamamen değiştirilmek istendiğini ifade etti.

Diğer Haberler