ABD, Heşdi Şabi Genelkurmay Başkanı Ebu Fedek’i ‘terör’ listesine aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran’a yakınlığıyla bilinen Heşdi Şabi Genelkurmay Başkanı Abdulaziz Ebu Fedek’i "terör" listesine aldı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bugün ABD , Ebu Fedek olarak da bilinen Abdulaziz Malluh Mirjirash El-Muhammadawi'yi , 13224 sayılı Yürütme Kanunu uyarınca Özel Küresel Terörist (SDGT) listesine dahil etti" ifadelerine yer verildi. Muhammadawi’nin, Irak Hizbullah Tugayları’nın eski Genel Sekreteri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Kataib Hizbullah'ın İran'ın bölgedeki kötü gündemini ilerletmek istediği ve Irak'taki sayısız terör saldırısından sorumlu olduğu” belirtildi. Açıklamada, Muhammadawi'nin Irak’ın resmi devlet güvenlik kurumlarını yeniden şekillendirmek için İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü ile birlikte çalıştığı da ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran’a yakınlığıyla bilinen Heşdi Şabi Genelkurmay Başkanı Abdulaziz Ebu Fedek’i “terör” listesine aldı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bugün ABD , Ebu Fedek olarak da bilinen Abdulaziz Malluh Mirjirash El-Muhammadawi’yi , 13224 sayılı Yürütme Kanunu uyarınca Özel Küresel Terörist (SDGT) listesine dahil etti” ifadelerine yer verildi.

Muhammadawi’nin, Irak Hizbullah Tugayları’nın eski Genel Sekreteri olduğuna dikkat çekilen açıklamada,  “Kataib Hizbullah’ın İran’ın bölgedeki kötü gündemini ilerletmek istediği ve Irak’taki sayısız terör saldırısından sorumlu olduğu” belirtildi.

Açıklamada, Muhammadawi’nin Irak’ın resmi devlet güvenlik kurumlarını yeniden şekillendirmek için İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü ile birlikte çalıştığı da ifade edildi.

Diğer Haberler