HAK-PAR Genel Başkanı Latif Epözdemir: “Beşikçi hocanın itibarını korumak tüm onurlu Kürdlerin görevidir”

HAK-PAR Genel Başkanı Latif Epözdemir Beşikçi hocanın itibarını korumak tüm onurlu Kürdlerin görevidir”

HAK-PAR Genel Başkanı Latif Epözdemir, sosyolog İsmail Beşikçi’ye yönelik yapılan saldırılara karşı yazılı bir açıklama yaptı.

Latif Epözdemir  açıklamasında “Sosyolog İsmail Beşikçi bilimsel bilgi üretimi ve Kürdler üzerine yazdığı kitaplar  ile tanınmaktadır. Beşikçi bu siyasal görüşlerinden ötürü uzun yıllar hapis yatarak ağır bedeller ödemiş değerli bir bilim adamıdır. Kürd halkı bu çalışmalarından ötürü Beşikçi hocaya minnet ve şükran borçludur” ifadelerine yer verdi.

“Tartışmasız herkes İsmail Beşikçi’yi bilim adama olarak kabul edip saygı göstermektedir” diyen Latif Epözdemir “Saygın bir analist olan Beşikçi Ortadoğu ve Kürdler konusunda bugüne dek sayısız makale yayınlamış ve onlarca kitap yazmıştır. Hocanın çalışmaları tüm dünyada takdirle karşılanmaktadır

Ne yazık ki bazı çevreler son günlerde bilinçli olarak Beşikçi hocayı itibarsızlaştırmak için sosyal medyada paylaşımlarda bulunmaktadır. Beşikçi’nin saygınlığını tartışma eğilimi güden bu kesimler, aslında Kürdlere dair gerçekçi bir sesi kısmak niyetindedirler dedi.

HAK PAR Genel Başkanı, İsmail Beşikçi’nin saygınlığını zedeleyen girişim ve arkasındaki zihniyeti kınayarak  “Bilinmelidir ki, bu zavallıların çabaları toplumda karşılık bulmayacaktır. Hiçbir güç İsmail Beşikçi’yi bilimden ve bilimsel yöntemlerle düşünmekten, yazmaktan alıkoyamayacaktır” ifadelerine yer verdi .

Epözdemir açıklamasının sonunda “İsmail Beşikçi Kürdlerin özgürlüğü için gece gündüz çaba gösteren çok değerli bir Kürd dostudur. Beşikçi hocanın itibarını korumak tüm onurlu Kürdlerin görevidir” şeklinde çağrıda bulundu.

Diğer Haberler