Eli Temmê: PKK Suriye’deki Kürt topraklarından çekilirse bölge yıkımdan kurtulur

Eli Temmê: PKK Suriye'deki Kürt topraklarından çekilirse bölge yıkımdan kurtulur

ENKS’li yönetici Elî Temmê, PKK ve PYD’nin yanlış politikası yüzünden Rojava’daki bir çok bölgenin Türkiye’nin hedefi haline geldiğini söyledi.

BasNews’e konuşan ENKS’li yönetici Elî Temmê, “Bölge her geçen gün savaş bölgesi haline geliyor ve çatışmalara maruz kalıyor. Suriye rejimi, bu şekilde çatışmalara zemin vererek Suriye’deki geleceğini güçlendirmek için bu durumu görüşmelerde koz olarak kullanıyor” dedi.

Elî Temmê sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriye rejimi yaşanan durumdan sorumlusur. PYD; PKK IŞİD, El Nusra hatta İranlı milislerin varlığından onlar sorumlu.”

“PYD ve PKK’nin yanlış politikaları nedeniyle bölge Türkiye ile savaş meydanına dönüştü” diyen ENKS’li Temmê, “Suriye Kürtlerinin taleplerine kulaklarını kapatıyorlar ve sadece kendi amaçları doğrultusunda hareket ediyorlar” şeklinde tepki gösterdi.

“PKK, İran ve Suriye’nin bölgedeki emellerini gerçekleştiren bir örgüttür” ifadesini kulanan Elî Temmê, “Bu ülkeler ile PKK’nin ittifakına şaşırıp kalıyoruz. Bu örgüt, Kürdistan Bölgesi’nin istikrarını bozmak için de elinden geleni yapıyor” şeklinde konuştu.

ENKS’li yönetici Elî Temmê, PKK’nin ne kadar erken Suriye’deki Kürt topraklarından çekilirse o kadar iyi olacağını belirterek, “Çekilirse bölge yıkımdan kurtulacak. PKK, Kürdistan Bölgesi’nden de çekilmeli ve egemenlik haklarına saygı göstermelidir. Terör ve karıştırıcı faaliyetleri sadece yıkıma yol açıyor. Uluslararası durum dikkate alınmalıdır” yorumunda bulundu.

ENKS’li yönetici Elî Temmê, PKK’nin ENKS ofislerine yönelik saldırılarını durdurma ve Fırat’ın doğusunda Kürt-Kürt müzakerelerini engellemekten vaz geçme çağrısı yaparak, bu durumun Kürtlere en çok da PKK’nin kendisine zarar verdiğini dile getirdi.

Diğer Haberler