İran Şam’daki mahalle isimlerini Şii mezhebi sembollerine göre değiştiriyor

İran Şam'daki mahalle isimlerini Şii mezhebi sembollerine göre değiştiriyor, Demascus, Suriye, Esad,

İran’a bağlı kurumların, Şam’ın güneyinde bulunan es-Seyyide Zeynep bölgesindeki caddelerin isimlerini değiştirmek için Suriyeli yetkililerden onay aldığı bildirildi.

Muhalif yayınları bilinen Şam sitesinde dün yer alan habere göre  “İran merkezli kurumlar, es-Seyyide Zeynep bölgesindeki yol ayrımlarını ve döner kavşakları onarmayı hedefleyen bir projeyi hayata geçirdi. Proje, bölgedeki projelerle uyumlu olacak şekilde onarılan yerlere yeni isimler verilmesini de kapsıyordu. Değişiklikler bazı caddeleri ve sosyal tesisleri kapsıyor. Bunlar arasında et-Tin Caddesi (el-Havra Caddesi), el-Kavs Caddesi (Basil el-Esed Caddesi) ve el-Megasil Döner Kavşağı (el-Buti Döner Kavşağı) şeklinde değiştirildi. Aynı şekilde bir caddeye de el-Fatımiyye adı verildi” ifadelerini kullandı.

Suriye’deki Devrim Muhafızları tarafından atanan ekip, Kabru’s-Sitte bölgesinden es-Seyyide Zeynep kentine kadar yeniden isimlendirme yapmak için rejimin üst düzey makamlarından gerekli izinleri aldı.

Muhalif kaynakların ifadelerine göre İran, Deyrizor bölgesinde yer alan şehirlerdeki sokakların isimlerini Suriye’nin coğrafi bölgelerinden ya da ulusal sembollerinden esinlenerek isimlendirilen cadde isimlerini mezhep sembollerinden esinlenerek hem Arapça hem de Farsça adlarla değiştirmişti.

Kaynak: Şarkul Avsad

 

Diğer Haberler