Başbakan Barzani’den YPG saldırısına kınama ve çağrı

Başbakan Barzani'den YPG saldırısına kınama ve çağrı

Başbakan Mesrur Barzani, YPG’nin Peşmergeye saldırısını sert bir dille kınayarak, tekrarlanması halinde bu tür saldırıların bölgenin güvenliğine büyük zarar vereceğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Rojava Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) Sileha’da Peşmerge Güçleri’ne yönelik saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

YPG’ye bağlı silahlı bir grubun dün akşam saatlerinde “yasal olmayan bir şekilde” Kürdistan Bölgesi sınırlarına geçmeye çalıştığını belirten Barzani, bunun Kürdistan Bölgesi yasalarına ve sınır güvenliği kanununa aykırı olduğunu, bu nedenle güvenlik güçleri tarafından engellendiklerini belirtti.

Başbakan Barzani, YPG’nin daha sonra büyük bir güç ve ağır silahlarla Peşmerge karakollarını hedef aldığını, Peşmerge’nin anında karşılık vererek saldırıyı püskürttüğünü ifade etti.

“Kürdistan Bölgesi topraklarını ve egemenliğini açık bir şekilde ihlal anlamınba gelen bu saldırıyı en sert şekilde kınıyorum” diyen Barzani, açıklamasının devamında  şu çağrıda bulundu:

“Ortak dost ve müttefiğimiz olan uluslararası koalisyon, YPG’nin bu tür saldırılarda bulunmayacağına dair garanti vermelidir. Yine yabancı ülkelerin yardımlarının Kürdistan Bölgesi topraklarına saldırı amacıyla kullanılmasına izin verilmemelidir. Şüphesiz bu tür saldırıların tekrarlanması bölge güvenliğine büyük bir zarar verecektir.

Bizleri korumak ve selametimiz için her gün hayatlarını tehlikeye atan kahraman Peşmergeleri de tebrik ediyorum.

Diğer Haberler