Yakılmak istenen Kirfi KDP bürosu sorumlusu : PKK’liler binamıza kalaşnikof silahlarla saldırdı

PKK'liler Kifri'de KDP binasına kalaşnikof silahlarla saldırdı, Germiyan, Kelar, gösterici, Haşdi Şabi

Akşam saatlerinde akşam saatlerinde bir grup tarafından Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Kifri binasına saldırarak, binayı yakma girişiminde bulundu.

K24 muhabiri, Kifri’de Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) binasına saldıran silahlı kişilerin daha sonra KDP binasını yakma girişiminde bulunduğunu bildirdi. Saldırıya güvenlik güçlerinin engel olduğu kaydedildi.

Germiyan idaresine bağlı Kifri ilçesindeki olaylarda 21 yaşındaki Miran Muhammed Şukri isimli gencin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Kifri’de 7 Aralık’ta başlayan şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 3 kişi yaşamını yitirmiş oldu.

KDP Kifri binasının güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde silahlı ve yüzleri kapalı iki kişinin motosikletle parti binasına ateş açtığı görülüyor.

K24’e konuşan KDP Germiyan İdaresi Sorumlusu Rehil Caf, “Kifri’de KDP binasına saldıranlar çete ve bozguncular, onlar gösterici değil” dedi.

Parti binalarını silah ve kalaşnikof kullanan çetelere teslim etmeyeceklerini kaydeden Caf, saldıranların PKK’liler olduğunu bildirerek, parti binalarını savunacaklarını belirtti.

KYB yetkilisi Ata Sereveyi de, şiddet eylemlerinde PKK’nin elinin olduğunu kaydederek, PKK’nin halkı kışkırttığını söyledi.

PKK, geçtiğimiz 21 ağustosta da Zaho’da şiddet eylemleri gerçekleştirmişti.

Kürdistan Bölgesi’nde yasal gösteriler için daha önce güvenlik birimlerinden izin alınması gerekiyor.

Son günlerde PKK’nin şiddet eylemlerine evrilmesine neden olduğu gösterilerde, Seyid Sadık, Halepçe, Şarezur, Piremegrun, Çemçemal, Ranye, Dukan, Derbendixan, Kelar, Kifri, Bazyan ve Qeladize gibi ilçelerde büyük zarar meydana geldi.

Diğer Haberler