PKK Şengal’deki bazı binalarını Irak ordusuna teslim etti

Irak güvenlik güçlerinin Şengal'de PKK bayraklarını indirmesi ardından, PKK'nin bazı yerleri boşaltığı bildirildi. Şengal Kaymakamı ise PKK'nin bayrak indirmesinin yeterli olmadığını, Şengal'den güçlerini çekmesi gerektiğini söyledi. 9 Ekim'de Erbil ile Bağdat arasında imzalanan anlaşma ardından Irak Federal Polisi'ne bağlı 4 tugay Şengal'e geçti. Federal polisin Şengal'de PKK ve Öcalan bayraklarını indirdiği, PKK'ye 24 saat içerisinde ilçeden çıkmak için mühlet verdiği kaydedildi. BasNews'in edindiği bilgilere göre; PKK'nin dün Şengal ilçe merkezindeki bazı binaları boşaltarak Irak güvenlik güçlerine teslim etti. BasNews'e konuşan Şengal Kaymakamı Mehma Xelîl, Şengal Anlaşması gereği bayraklların indirilmesi ve PKK'nin bazı binaları boşaltmasının yeterli olmayacağını güçlerini Şengal'den en az 5 km uzağa çekmesi gerektiğini kaydetti. Xelîl, "Anlaşmaya göre bir tek PKK savaşçısının dahi Şengal'de kalmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 Irak güvenlik güçlerinin  Şengal’de PKK bayraklarını indirmesi ardından, PKK’nin bazı yerleri boşaltığı bildirildi. Şengal Kaymakamı ise PKK’nin bayrak indirmesinin yeterli olmadığını, Şengal’den güçlerini çekmesi gerektiğini söyledi.

9 Ekim’de Erbil ile Bağdat arasında imzalanan anlaşma ardından Irak Federal Polisi’ne bağlı 4 tugay Şengal’e geçti. Federal polisin Şengal’de PKK ve Öcalan bayraklarını indirdiği, PKK’ye 24 saat içerisinde ilçeden çıkmak için mühlet verdiği kaydedildi.

 PKK’nin dün Şengal ilçe merkezindeki bazı binaları boşaltarak Irak güvenlik güçlerine teslim ettiği bildirildi.

BasNews’e konuşan Şengal Kaymakamı Mehma Xelîl, Şengal Anlaşması gereği bayraklların indirilmesi ve PKK’nin bazı binaları boşaltmasının yeterli olmayacağını güçlerini Şengal’den en az 5 km uzağa çekmesi gerektiğini kaydetti.

Xelîl, “Anlaşmaya göre bir tek PKK savaşçısının dahi Şengal’de kalmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler