İsrail Genelkurmay Başkanı Kochavi: İran güçlerinin Suriye’ye yerleşmesine karşı hazırlıklı olmaya devam edeceğiz

İsrail Genelkurmay Başkanı Kochavi: İran güçlerinin Suriye'ye yerleşmesine karşı hazırlıklı olmaya devam edeceğiz

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, İran güçlerinin Suriye’ye yerleşmesine karşı gereken adımları atmaya devam edeceklerini söyledi.

İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade suikastının ardından bölgede tansiyon artarken, İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, Suriye sınırını ziyaret ederek askeri yetkililerle durum değerlendirmesinde bulundu.

Kochavi burada yaptığı açıklamada, “Mesajımız açık: İran’ın Suriye’ye yerleşmesine karşı hareket etmeye ve bize yönelik her türlü saldırganlık gösterisine karşı hazırlıklı olmaya devam edeceğiz” dedi.

İsrail, son yıllarda başta Şam olmak üzere Suriye’nin farklı bölgelerinde İran destekli güçlere yönelik saldırılar düzenliyor.

İran nükleer programının mimarı olarak tanınan bilim insanı Muhsin Fahrizade, Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

Batılı istihbarat örgütlerinin “İran’ın askeri nükleer programının babası” olarak nitelendirdikleri Fahrizade’nin faaliyet alanı, İran’ın bilimsel nükleer programını bu ülke için nükleer bir potansiyele dönüştürmekti.

İran saldırıdan İsrail’i sorumlu tutmuştu.

Kaynak: Kürdistan24

Diğer Haberler