Fahrizade suikastinin detayları netleşti

Fahrizade suikastinin detayları netleşti, iran, Nükler Program, ABD, israil,

İran’ın başkenti Tahran’da nükleer fizikçi bilim insanı Muhsin Fahrizade’ye yönelik suikastın detayları ortaya çıktı.

İran nükleer programının mimarı olarak tanınan bilim insanı Muhsin Fahrizade, Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetti.

İran medyasında yer alan haberlere göre, Fahrizade’nin konvoyu, ülkenin kuzeyindeki Mazenderan vilayetine bağlı Rostem Kela köyündeki kayınpederinin evinden yola çıkmıştı ki bu Fahrizade her ay bu güzergahı kullanarak kayınpederinin evine ziyarette bulunuyordu.

3 araçlık konvoyda Fahrizade’yi taşıyan araç ortada, koruma araçları ise önde ve arkada hareket ediyordu. Eşi de arkadaki araçtaydı.

1 saat sonra Tahran’a bağlı Abserd yaklaşan konvoy, kente 1 kilometre mesafede silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyla birlikte duran konvoy, odun taşıyan bir pikap infilak ettirildi. İran medyasına göre ateş açmaktaki amaç konvoyu durdurmak ve patlamayı gerçekleştirmekti.

Patlamanın ardından Farhizade’nin aracı yaylım ateşine tutuldu. Araç şoförü bölgeden uzaklaşmaya çalıştı ancak mermilerin isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti ve araç olduğu yerde kaldı.

Aracın durmasıyla birlikte saldırganlar uzak mesafeden Fahrizade’ye birkaç koldan ateş açtı. Fahrizade’nin göğsüne ve boynuna 4 mermi isabet etti ve anında hayatını kaybetti.

Batılı istihbarat örgütlerinin “İran’ın askeri nükleer programının babası” olarak nitelendirdikleri Fahrizade’nin faaliyet alanı, İran’ın bilimsel nükleer programını bu ülke için nükleer bir potansiyele dönüştürmekti.

İran saldırıdan İsrail’i sorumlu tuttu.

Diğer Haberler