Cıwan Rojbeyani: “PKK ve Haşdi Şabi Şengal Anlaşmasının uygulanmasını birlikte engelliyorlar”

Cıwan Rojbeyani: “PKK ve Haşdi Şabi Şengal Anlaşmasının uygulanmasını birlikte engelliyorlar”

Kürdistan Parlamentosu’nun Kürdistan idaresi dışında kalan Kürdistani Bölgeler Komisyonu Başkanı Ciwan Rojbeyanî, PKK ve Haşdi Şabi’nin birlikte Şengal Anlaşması’nın hayata geçirilmesini engellediğini belirtti.

Kürdistan Parlamentosu’nun Kürdistan idaresi dışında kalan Kürdistani Bölgeler Komisyonu Başkanı Ciwan Rojbeyanî BasNews’e açıklamalarda bulundu: “Şengal Anlaşması, siyasi ve tarihi açıdan tüm Kürdistani bölgelerinin kaderini etkileyen bir anlaşmadır. Bu anlaşam Irak Anayası’nın 140’ıncı Maddesi’nin hayata geçirilmesinin ilk uygulama biçimi olması bakımından önemlidir”

Ciwan Rojbeyanî açıklamasının devamında, “Anaşma Kürdistani bölgelerde yaşayan halkımız için 140’ıncı Madde’nin uygulanmasında büyük bir umut niteliğindedir. Kürdistani bölgelerdeki halkımızın bu konuda yıllara dayalı özlemleri var ki kendi topraklarına huzur içinde dönmek ve bunun yasal çerçevesinin oluşturulmasını istiyorlar.”

Kürdistan Parlamentosu’nun Kürdistan idaresi dışında kalan Kürdistani Bölgeler Komisyonu Başkanı Ciwan Rojbeyanî şu noktalara dikkat çekti: “PKK ve Haşti Şabi birlikte bu anlaşmanın hayata geçmesine engelliyorlar. Kürdistani bölgelerdeki provakatif eylemler ile Bağdat’ta Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDK) ofislerine ve Kürdistan Bayrağı’nın yakılması eylemlerini bu çerçevede değerlendirmek mümkün”

Ciwan Rojbeyanî açıklamasının sonunda bu anlaşmanın BM güvencesi altında gerçekleştiğini, Bağdat hükümetinin Kürdistan Bölgesi hükümeti ile birlikte bu anlaşma kararlarının uygulanmasını üstlenmesi gerektiğini belirtti.

Diğer Haberler