Rojavalı akademisyen yorumladı: Koalisyon PKK’yi hedef alabilir mi?

Rojavalı akademisyen yorumladı: Koalisyon PKK'yi hedef alabilir mi?

Rojavalı Kürt akademisyen ve siyasetçi Kawe Ezîzî, PKK içerisindeki bir ekibin Rojava’da Kürtler arası birliğe karşı olduğu ve HSD Komutanı Mazlum Abdi’yi boşa çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

BasNews’e konuşan Rojavalı Kürt akademisyen ve siyasetçi Kawe Ezîzî, PKK’nin basın yayın ve medya üzerinden işgalci ülkelere hizmet ettiğini, Kürdistan’ın tüm parçalarının iç işlerine yasal olmayan şekilde müdahale etmeye çalıştığını söyledi.

Kawa Ezîzî Koalisyon içerisindeki ülkelerin Hizbullah, Husi ve Haşdi Şabi gibi PKK’yi de hedef alabileceğini kaydetti.

PKK’nin Rojava Kürdistan’ında egemenliğini kurmak istediğini belirten Kawa Ezîzî, “PYD’nin büyük bir bölümü PKK’den kurtulmak istiyor. PKK’nin Rojava’daki siyasetini benimsemiyorular” ifadelerini kullandı.

Rojavalı siyasetçi Ezîzî, ayrıca ENKS’nin PYD’ye PKK’nin Rojava’dan çıkması için şart koştuğunu kaydetti.

Rojavalı Kürt akademisyen ve siyasetçi Kawe Ezîzî, PYD içerisinde PKK’ye yakın bir ekibin medya kuruluşlarına el koyduğunu, HSD Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin tüm çabalarını boşa çıkarmak için çalıştıklarını belirterek, “Mazlum Abdi’nin geliştirdiği inisiyatif ve çalışmalar desteklenmelidir. PKK içerisindeki bir ekip, Rojava’da Kürtler arası birliğe karşıtlık yapıyor” uyarısında bulundu.

Diğer Haberler