Duzxurmatu şehri Türkleştiriliyor

Kerkük’e bağlı Duzxurmatu şehri Türkleştiriliyor

Duzxurmatu, Kürt, Arap ve Türkmenlerin beraber yaşadığı bir şehir. Şehirde Kürt nüfus çoğunlukta bulunuyor. Araplar ise nüfusun en küçük yüzdesine sahip. 17 Ekim 2017 tarihinde YNK içindeki Lahor Cengi ekibinin ihaneti sonucu alana Haşdi Şabi milisleri ve Irak ordusu yerleşti. Duzxurmatu da son günlerde bir Türkleştirme faaliyeti başladı.

Son günlerde Duzxurmatu’da ticari yerlerin pano ve reklamları Türkçeleştiriliyor. Türkmen Cephesi tabelaların Türkçeleştirilmesine öncülük yapıyor.

Güney Kürdistan’da ki kaynaklarımızın bildirdiğine göre 10 Kasım’dan bu yana Türkmen cephesi levhaların Türkçe yazılmasını istiyor.

Türkmen Cephesi’nin gençlik kolları da bu çalışmaya aktif katılıyor, değiştirilecek levhaları tespit ediyor.

Küçük gibi görünen bu olay ise halkta büyük bir endişeye yol açtı. Olayın tüm Duzxurmatı şehrini sadece Türk gibi göstermek olduğu ve bunun altında yatan siyasi bir amaç olduğu düşünülüyor.

Duzxurmatu şu anda Selahaddin Eyaletine bağlı. Fakat geçmişte Kerkük Eyaletine bağlı bir ilçeydi. Coğrafik ve kültürel olarak Kerkük ile yakın bağları var. Ayrıca Duzxurmatu hala günlük olarak Kerkük ile ilişkili bir yer. Geçmişte Saddam’ın Kürt nüfusuna karşı yaptığı plan doğrultusunda Duzxurmatu Selahaddin Eyaletine bağlanmıştı.

Kerkük’e bağlı Duzxurmatu şehri Türkleştiriliyor

Diğer Haberler