Süleymaniyeli yazar Cehferi: Bazı Kürt parlamenterler Kürdistan Bölgesi Hükümetine karşıtlık yapıyor

Süleymaniyeli yazar Cehferi: Bazı Kürt parlamenterler Kürdistan Bölgesi Hükümetine karşıtlık yapıyor

Süleymaniyeli araştırmacı yazar Behroz Cehferî, Irak Parlamentosu’ndaki Kürdistan Bölgesi hükümetine karşıtlık yapan bir grup Kürt parlamenterin Bağdat-Erbil arasındaki sorunların çıkmasına neden olduklarını söyledi.

Araştırmacı- yazar Behroz Cehferî kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bağdat’ta Kürtlerin vekili ve savunucu olması gereken bir parlamenter 3 gün önce bir tv kanalında ‘Babam dahi mezardan kalksa, Kürdistan Bölgesi’nin 3 başkanıyla Bağdat’a gitse dahi Bağdat bir kuruş bile Kürdistan Bölgesi’ne vermez’ diyordu.  Bu sayın vekilin konuşmasından bir gün sonra, tek bir Kürdistan hükümet yetkilisi bile Bağdat’a gitmeden, Irak hükümeti Kürdistan Bölgesi’nin memur maaşlarını ödeme kararı verdi. Irak Hükümet Sözcüsü Kürdistan Bölgesi’nin 320 milyar dinar ödeneğinin verileceğini açıkladı” ifadelerini kullandı.

“Bağdat’ta Kürtleri temsilen bulunan vekillerin bazıları Bağdat-Erbil arasındaki sorunların temel sebebidir” diyen Behroz Cehferî, “Bunlar YNK ile PDK arasında sorun yaratmak, maaşların ödenmemesine sebep olmak ve tepkilerden faydalanarak yeniden oylarını yükseltetek Parlamentoya girmeyi hedefliyorlar” dedi.

Behroz Cehfer yazısını şu ifadelerle sonlandırdı: “Kürdistan Bölgesi’nde israf ve yolsuzluk vardır ama, Irak hükümetinin neden 160 milyar dolar dış borcu var, bütçenin yüzde 46’sında kısıtlamaya gidiyor. Tarihte böyle bir ekonomik tablo az görülmüştür.”

Diğer Haberler