Neçirvan Barzani’den kritik açıklama: Parlamentonun kararı “Irak” denilen ülkenin idaeresi  için en büyük kırılmadır

Neçirvan Barzani'den kritik açıklama: Parlamentonun kararı "Irak" denilen ülkenin idaeresi  için en büyük kırılmadır

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi aleyhine maddeler içeren borçlanma yasasının Irak Parlamentosu’nda onaylanmasına tepki göstererek “Yasanın onaylanmasından oldukça rahatsızız. Kürdistan halkının cezalandırılması olarak görüyoruz” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, 3 başkanlığın (bölge başkanlığı, parlamento başkanlığı, hükümet başkanlığı) bir araya geldiği toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Borçlanmayla ilgili yasanın Irak Parlamentosu’nda Kürt parlamenterlerin katılımı olmadan kabul edilmesinden oldukça rahatsızlık duyduklarını belirten Neçirvan Barzani, “Yasanın onaylanmasını, Kürdistan Bölgesi‘nin memur ve çalışanlaırnın cezalandırılması ve Irak’ın siyasi süreci açısından tehlikeli bir gelişme olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yapılan iş 2003 yılında Irak’ın kuruluş prensiplerinin tümüne ve ortaklık anlayışına aykırıdır” diyen Neçirvan Barzani, “Irak’ın sorunları bununla çözüme kavuşmaz. Irak Parlamentosu’nda bulunan bazı taraflar, yasanın kabul edilmesi gücüne olabilir ancak nasıl başarıya ulaşacaklarını düşündüklerini anlamıyorum” diye konuştu.

Irak’ın birçok siyasi kesimin yasanın onaylanmasından rahatsızlık duyduğunu vurgulayan Kürdistan Bölgesi Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi büyük bir kırılmaya sebep oldular. Çünkü Irak’ın en önemli bileşenlerinden biri olan Kürdistan Bölgesi’ni mahrum bıraktıları. Bu da yanlıştır. Irak’ta birçok siyasi taraf buna karşı ve bu yasayı onaylayanlar açısından asla bir kazanım değildir. Bu ‘Irak’ denilen ülkenin idaeresi  için en büyük kırılmadır.”

Diğer Haberler