Rewenda Kurd: PKK’nin saldırıları ve faaliyetleri Kürdistan Bölgesi’nin huzur ortamını bozuyor

Rewenda Kurd: PKK’nin saldırıları ve faaliyetleri Kürdistan Bölgesi’nin huzur ortamını bozuyor

Rewenda Kurd (Kürt Diasporası) PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne saldırısını kınadı. Yapılan açıklamada, “Dönem sorun ve çelişkileri derinleştirme değil, dayalog ve çözümü geliştirme dönemidir” denildi.

Rewenda Kurd yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD saldırısı ve Peşmerge Güçleri’nin başarısı ardından Kürdistan Bölgesi’nin hasas bir dönemden geçtiği belirtilerek, Kürdistan Bölgesi’nde PKK’nin saldırıları ve faaliyetlerin Kürdistan Bölgesi’nin huzur ortamını bozduğu toplumu olumsuz yönde etkilediği bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu döndemde Kürdistan Bölgesi’nin kurum, kururuluş ile yasalarını ve kazanımlarını desteklediğimizi belirtiyor, ulusal çıkarlara yönelik her türlü saldırıyı kınıyoruz.”

“PKK yönetiminden Güney Kürdistan’ın hassasiyetlerini ve halkın emeklerini gözönünde bulundurma çağrısı yapıyoruz” denilen açıklamada, “Kürdistan Bölgesi’nde olumsuz olayların önünün alınması için hükümete saygı duymalı, içişlerine müdahale etmemeli ve esas mücadele alanınız olan Kuzey Kürdistan’a dönmelisiniz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda çelişki ve sorunların ulusal sorumluluk çerçevesinde, barışçıl yollar ve diyalog yöntemiyle çözülmesi gerektiği dile getirilerek “Kürtler içerisindeki barış ve huzur ortamı korunmalıdır. Hiç bir şekilde Kürtler arası tecrübesinin tekrarlanması kabul edilemez.  Dönem sorun ve çelişkileri derinleştirme değil, dayalog ve çözümü geliştirme dönemidir” denildi.

Diğer Haberler