Paris saldırılarının yıl dönümünde Decottignies: Kürt dostlarımızın dayanışmasını unutmayacağız

Paris saldırılarının yıl dönümünde Decottignies: Kürt dostlarımızın dayanışmasını unutmayacağız, Bataclan

Fransa’nın Erbil Başkonsolosu Olivier Decottignies, 13 Kasım Paris saldırılarının yıldönümünde yaptığı açıklamada, “Kürt dostlarımızın dayanışmasını unutmayacağız” dedi.

Fransa tarihinin en kanlı terör saldırılarından biri olan ve başkent Paris’i kana bulayan saldırıların 5’inci yıldönümü.

13 Kasım 2015’te Bataclan Tiyatrosu binası ve çevresinin yanı sıra Fransa Stadı yanında koordineli bir şekilde yapılan saldırılarda 130 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda insan yaralanırken bütün bir ülke ise şok etkisi yaşamıştı.

Saldırının yıldönümünde Twitter hesabından açıklama yapan Fransa’nın Erbil Başkonsolosu Olivier Decottignies, “Bugün 13 Kasım. 2015 yılında Paris’te yaşanan saldırıları anımsıyoruz. Kürt dostlarımızın saldırı sonrası dayanışmasını da asla unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Saldırı davalarında son durum ne?

Saldırıları gerçekleştiren teröristlerden çoğu eylemin yaşandığı gece ölmüş, 4’ü kaçmayı başarmıştı.

Kaçanlar arasından üçü daha sonra Fransız Özel Harekat Polisi tarafından tespit edilerek takip altına alınmıştı. Polis, kişilerin saklandığı binaya 18 Kasım tarihinde operasyon düzenlemiş, teslim olmayan saldırganlar olay yerinde öldürülmüştü.

Kaçmayı başaran son kişi Abdeslam Salah ise 4 ay sonra Belçika’da yakalanmış, bu yılın nisan ayında ise suçlu bulunarak 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Saldırı gecesi evini teröristlere kiralamakla suçlanan Jawad Bendaoud isimli kişi de tartışmalı dava sürecinin sonunda beraat etmişti.

Terör tehditi hâlâ sürüyor

13 Kasım 2015 tarihinden bu yana tam dört yıl geçmesine rağmen Fransa’da terör tehdidi hâlâ ciddi bir şekilde sürüyor.

Son olarak Nice’teki Notre Dame Kilisesi’nde 29 Ekim’de düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Terörle Mücadele Savcılığı olaya ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Fransa genelinde terörle mücadele planı “acil saldırı” seviyesine getirilmişti.

Diğer Haberler