Türkiye’ye bağlı çeteler Efrin’de yedi kişiyi kaçırdılar

Türkiye'ye bağlı çeteler Efrin'de yedi kişiyi kaçırdılar

Suriye’de, Türkiye’ye ordusuna bağlı hareket eden silahlı çeteler  Efrin’de 7 sivil vatandaşı kaçırdı.

Efrin İnsan Hakları Örgütü’nün paylaştığı habere göre, Askeri Polis ekipleri 5 Kasım 2020’de Cindires’te Bedir Kato ve Ferid Fewzi isimli iki vatandaşı kaçırdı ve kaçırılanların akinetleri hakkında bilgi alınamıyor.

Örgüt paylaşımında, sivil polislerinde Raco’ya bağlı Bedina’ya baskın düzenleyerek fidye alma niyetiyle Omer Murad, Husên Ehmed Elî, Selah Henan Osman, Mihemed Mustefa Çerçî isimli sivil vatandaşları kaçırdıklarını duyurdu.

Öte taraftan örgüt paylatığı açıklamada, Mabeta ilçe sakinlerinden İsmet Cano’nun bir hastayı hastaneye götürürken Polis tarafından kaçırıldığını belirtti.

Efrin’de sivil vatandaşların Türkiye’ye bağlı silahlı gruplar tarafından kaçırılması olayları devam ediyor. İnsan Hakları Örgütü’nün açıklamasına göre şu ana kadar binlerce vatandaş kaçırıldı ve bir çoğunun akibeti bilinmemekte.

Efrin sivil aktivistlerine göre, Türkiye’ye bağlı silahlı güçlerin Kürt vatandaşlarını kaçırmalarındaki amacın Efrin’lilerin bökgeden göçertilmesi ve demokrafiyi değiştirme olduğunu söylüyorlar.

Diğer Haberler