Ezidi Aşiret Lideri: Şengal’de farkıl silahlı gurupların varlığı Şengallilerin yurtlarına dönmesini engelliyor

Ezidi Aşiret Lideri: Şengal'de farkıl silahlı gurupların varlığı Şengallilerin yurtlarına dönmesini engelliyor

Şengal’in Ezdi Kürt Aşiret Liderlerinden Liyes Naso yaptığı açıklamada, Şengal’in önceki gibi huzur ve istikrara kavuşabilmesi için Kürdistan Peşmergelerinin dönmesi gerektiğini belirtti.

Konuya ilişkin  açıklamalarda bulunan Liyas Naso şunları söyledi: “Şengal’de farklı silahlı güçlerin bulunması nedeniyle bölge her geçen gün daha da istikrarsız ve huzursuz bir duruma gidiyor ve bu gruplar Şengal halkına büyük zararlar veriyorlar. Oysa IŞİD savaşında yerle yeksan edilmiş diğer bölgeler Şengal’in aksine yeniden imar edildi ve o bölge halkları topraklarına dönebildiler. Sadece Şengal bölgesi yeniden imar edilmedi ve halk yurtlarına geri dönemedi. Çünkü bölge halen faklı silahlı grupların elinde bulunuyor ve bir türlü huzur, istikrar sağlanamıyor.”

Şirka Aşiret Lideri Naso açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “2014 yılında IŞİD’le hareket eden Arapların dönmesi nedeniyle bölgede Şengallilerde bir korku var. Zaten bu dönen Arapların ellerinde silahta var ve bölgede ciddi bir tehlike arzediyorlar.”

Liyas Naso açıklamasının sonunda şunları dile getirdi: “Şengal’in durumu şu an hiç iyi değil. Bu nedenle Kürdistan Peşmergelerinin Bağdat’la ortaklaşa Şengal’e dönmelerini ve güvenliği sağlamalarını talep ediyoruz. Aynı şekilde yasal idari yönetiminde Şengal’e dönmesi ve istikrar sağlanana kadar görevini yürütmesini istiyoruz.”

Kaynak: BasNews

Diğer Haberler