İsrail Başbakanı Netenyahu’den Joe Biden’e geç kutlama mesajı

İsrail Başbakanı Netenyahu’den Joe Biden’e geç kutlama mesajı

İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu  Twitter adresinden bir mesaj yayınlayarak ABD’nin 46’ıncı Başkanı Joe Biden’ı kutladı. 40 yıllık güçlü bir ilişkimiz var dedi.

Netenyahu mesajında Biden’in İsrail’in önemli bir dostu olduğunu, kendisinden yana umutlu oluklarını belirtti. Netenyahu ayıca mesajından ABD ve İsrail’in beraber çalışacakları ve aralarındaki ortaklığın güçleneceğine dair de umutlu olduğunu belirtti.

Netenyahu Twitter’dan ikici bir mesaj daha yayınladı. Bu mesajda da Trump’a teşekkür ederek “ o hem İsrail’in hem de benim şahsi dostumdu, Orşelim ve Golan Tepelerini tanıdı ve İran’a karşı güçlü tavır koydu” dedi.

Dün gece birçok Cumhurbaşkanı ve başbakan mesaj yayınlayarak Joe Biden’i kutladı.  Netenyahu ise resmi mesaj için seçim sonuçlarının tam netleşmesini beklediklerini söyledi.

Trump 4 yıllık iktidarında İsrail’in çıkarları ile örtüşün pek çok işe imza attı. Arap ülkelerini İsrail ile güçlü ilişkiler kurmaya zorladı. Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri İsrail’le tarihi uzlaşma anlaşmaları imzaladı. Trump 23 Ekim günü artık Sudan’ın da İsrail ile ilişkilerini normalleştireceğini açıklamıştı.

Trup iktidarı döneminde iran’a karşı birçok yol denedi. Ayrıca Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani Bağdat hava alanında öldürüldü. Dünyada ABD’nin Süleymani’nin öldürmesini ilk meşru ve prosedüre uygun gören güç İsrail oldu. Süleymani öldürüldüğü zaman Yunanistan hava alanında açıklama yapan Netenyahu “ABD’nin kendini savunmaya hakkı var” diyerek desteğini açıkladı.

Diğer Haberler