Duhok İl Meclisi yetkilisi: Duhok’a bağlı 275 köy PKK varlığı nedeni ile boşaltıldı

Duhok İl Meclisi yetkilisi: Duhok'a bağlı 275 köy PKK varlığı nedeni ile boşaltıldı

Duhok İl Meclisi Yetkililerinden Rizgar Sidqi yaptığı açıklamada, Duhok’a bağlı 275 köyün Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) varlığı ve çatışmalar nedeniyle boşaltıldığını ve bu çatışmalarda şu ana kadar 31 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Duhok İl Meclisi Sekreteri Rizgar Sidqi Basnews’e yaptığı açıklamada, PKK’nin uluslararası hukuk kurallarına göre Kürdistan Bölgesi’nde konumlanma hakkına sahip olmadığını, PKK’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın bağımsızlığını ihlal ettiğini ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik niyetlerinin iyi olmadığını ifade etti.

Bölge halkı ve hükümetinin defalarca PKK’den silahlı güçlerini köylerden uzak tutması için talepte bulunduğuna dikkat çeken Sidqi açıklamasında, PKK’nin bu talep karşısında çok rahatsız olduğunu, bölgeye zarar ve ziyan haricinde bir şey getirmediğini dile getirdi.

PKK varlığı nedeniyle son 20 yıl içerisinde 275 köyün boşaltıldığına ve 31 sivil vatandaşın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Sidqi açıklamasında, PKK’nin bu köyleri kontrolü altında tuttuğunu ve halkın korkudan köylerine dinemediklerini, işsiz güçsüz kaldıklarını söyledi.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi Hükümetini desteklemediğini ve Peşmerge güçlerine saldırarak bölgeye zarar verdiğine vurgu yapan Rizgar Sidqi açıklamasının sonunda, PKK’nin yabancı diplomatlara, temsilcilere, sivillere ve Kürdistan Bölgesi halkına ait olan gelir kaynaklarına saldırdığını belirtti.

Diğer Haberler