PDK Yönetimi Kurulu Üyesi: PKK yöneticilerinin bugünlerdeki tüm açıklamalarında iç savaş kokusu gelmekte

PDK Yönetimi Kurulu Üyesi: PKK yöneticilerinin bugünlerdeki tüm açıklamalarında iç savaş kokusu gelmekte

PDK Yönetim Kurulu üyesi Hîwa Geylanî, KCK Eş Genel Başkanı Bese Hozat’a sert tepki gösterdi. Hîwa Geylanî “PKK yıllarca Kürt ve Kürdistanlıların meşru haklarına karşıtlık yaptı. Şimdi de kalkıp Kürtlüğü  Kürdistan halkına satmaya hakkı yok” dedi.

Dün KCK Eş Başkanı Bese Hozat, PKK’ye yakın medya kuruluşlarına yaptığı açıklamada PDK’nin “Kürt halkına zarar verdiğini” iddia etmişti.

Bese Hozat’ın yaptığı açıklamalara ilişkin BasNews’e değerlendirmelerde bulunan PDK Yönetim Kurulu üyesi Hîwa Geylanî, “PDK savaş çıkmasını istemiyor. Başkan Barzani Kürd’ün Kürd’e savaşını haram kıldı. Uzun yıllardır PDK’nin de şiyarı bu oldu. Ancak bu şiar suistimal edilerek, bize savaş dayatılması kabul edilemez. Yıllardır biz savaştan kaçınıyoruz ama PKK bize savaş satmaya çalışıyor. Kürdistan halkının çıkarları zedelenmesin diye PKK’nin hak ihlallerini görmezden geldik” ifadelerini kullandı.

“ PKK’ye Kürdistan Bölgesi’ne düşmanlık yapma ve PDK’ye savaş dayatma hakkını kim veriyor?” şeklinde tepki gösteren Hîwa Geylanî, “ Kürdistan halkının yıllardır hayali kurduğu Kürt ulusal devletine karşı olduğunu dile getiren PKK, şimdi kalkmış Kürtlük ve Kürdistanilik çağrısı yapıyor. Sizin bize Kürtlük satmaya hakkınız yok!” şeklinde tepki gösterdi.

PDK Yönetim Kurulu üyesi Hîwa Geylanî, PKK’nin Kürdistan Bölgesi sınırlarındaki varlığının ne yasalara ne de uluslararası hukuka uymadığını belirterek, “Kürdistan halkının çıkarlarının zarar görmemesi, Kürtler arası savaş çıkmaması adına biz, bir çok şeyi sineye çektik. Başkan Barzani her daim Kürtler arası barış istediğini dillendirdi. Ama temiz, barışçıl niyetlerimiz suistimal edilerek Kürdistan Bölgesi topraklarının içlerine girmek ve iç işlerine karışmak kabul edilemez” dedi.

Hîwa Geylanî,”PKK yöneticilerinin bugünlerdeki tüm açıklamalarında iç savaş kokusu gelmekte” değerlendirmesinde bulundu.

KCK Eş Başkanı Bese Hozat’ın PKK’ye karşı Peşmerge’nin özel kuvvetlerinin konuşlandırdığı iddiasına ilişkin ise PDK Yönetim Kurulu üyesi Hîwa Geylanî şunları söyledi: “Bu söylemeler gerçekleri çarpıtmak ve Kürdistan halkının kafasını karıştırmak amaçlı yapılan açıklamalar. PKK’nin her bir grubu ayrı ayrı devletlerden talimat alıyor. Peşmerge Güçleri ise bir tek yerden talimat alır ve bir tek komutanı vardır; o da Başkan Barzani’dir.”

Diğer Haberler