Gewda: PKK’nin olumsuz tavırlarına karşı bir tutum geliştirilmeli

Gewda: PKK'nin olumsuz tavırlarına karşı bir tutum geliştirilmeli

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu bir süre önce patlatılan petrol boru hattına ilişkin incelemelerini sürdürüyor ve Parlamento İçişleri Komisyonu Üyesi Hîkmet Mihemed Gewda konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) eyleminin düşmanca olduğunu ve bir süredir savaş istediğini belirtti.

Kürdistan Parlamentosu İç İşleri, Asayiş ve Yerel Yönetimler Komisyonu Üyesi Hîkmet Mihemed Gewda Basnews’e yaptığı açıklamalarda şunları dile getirdi: “PKK tarafından bir kaç gün önce Türkiye topraklarında patlatılan petrol boru hattının araştırılması konusuna ilişkin komisyon özel bir oturum gerçekleştirecek. Bu patlatma eylemi Kürdistan Bölgesi halkına karşı gerçekleştirilmiş teröristçe bir faaliyettir.”

Hîkmet Mihemed Gewda açıklamasında şunları ifade etti: “PKK bir süredir savaş çanlarını çalıyor. Kürdistan Bölgesi halkına karşı savaş çığırtkanlığı yapıyorlar. Serzêrê Sınır Gümrük Yetkilisi’nin şehit edilmesinden tutun, Kürdistan Bölgesi petrol boru hattının patlatılmasına kadar yürüttükleri faaliyetler Kürdistan halkına karşı düşmanca tavırlardır.”

PKK tarafından patlatılan petrol boru hattının görüşülmesi için Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’na oturum çağrısında bulunan Hîkmet Mihemed Gewda açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Bu durum çok kötü bir gelişme. Bu grubun olumsuz tavırlarına karşı bir tutum geliştirilmeli. Çünkü Kürdistan Bölgesi’ne gözle görülür büyük zararlar veriyorlar.”

Diğer Haberler