Petrol hatlarına saldırı terör saldırısıdır

Petrol hatlarına saldırı terör saldırısıdır, Kerkük-Ceyhan Boru hattı, PKK, Kürdistan Bölgesel Yönetimi

Kürdistan Bölgesi petrol uzmanı Dr. Elî Belo, Kürdistan Bölgesi’nden Ceyhan’a giden petrol  boru hattının patlatılmasını “uluslararası terör saldırısı” olarak tanımladı.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nden Türkiye’nin Ceyhan bölgesine giden petrol boru hattına düzenlediği saldırılara yönelik tepkiler ve yankıları sürüyor.

Konu hakkında  BasNews’e konuşan Kürdistan Bölgesi petrol uzmanı Dr. Elî Belo, “Kürdistan Bölgesi’nin boru hattına PKK tarafından düzenlenen saldırı Kürdistan gelirine büyük zarar verdi. Yapılan saldırı sonucunda meydana gelen zarar ancak bir haftada giderilebilir, günlük en az 420 bin varil petrol akışı şu an durmuş durumda” ifadelerini kullandı.

Türkiye hükümetinin petrol boru hatlarının güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu dile getiren Dr. Elî Belo, “PKK’nin bu saldırısı uluslararası terörizm olarak ele alınmalı. Enerji alanında çalışan uluslararası şirketlerin çalıştığı bu hatta bu konuda rapor hazırlamalı. Yapılan saldırı büyük bir terör saldırısıydı” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler