CNK: Necmeddin Kerim mücadele insanıydı

CNK: Necmeddin Kerim mücadele insanıydı

Kürdistan Gençler Birliği (CNK) Kerkük Valisi Dr. Necmeddin Kerim’in hayatını kaybetmesi dolayısıyla bir taziye mesajı yayınladı. Taziye mesajında Dr. Necmeddin Kerim’in Kürdistan mücadelesinde belirgin bir emeğe sahip olduğu vurgulandı.

CNK’nin taziye mesajı şu şekilde;

Bağımsızlık referandumunun öncü kahramanlarından, Kürt halk mücadelesinin büyük hizmetkarlarından Kerkük Valisi Dr. Necmeddin Kerim’in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Bu vesilyele, başta yurtsever ailesi, eş, dost, arkadaşları ile Kerkük ve bütün Kürdistan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Dr. Necmeddin Kerim 1949 yılında Kürdistan’ın kalbi Kerkük kentinde dünyaya geldi. Öğrenimini Kerkük kentinde tamamladı. 1972 yılında Musul Üniversitesi Tıp Fakültesi diplomasını kazandı. Aynı yıl Kürdistan Öğrenciler Birliğine üye oldu ve Eylül devrimi sürecinde Peşmerge güçleriyle irtibat sağladı. Daha sonra Ölümsüz Lider Mela Mustafa Barzani’nin özel doktoru oldu ve kendisiyle ABD’ye gitti. Yüksek lisans ve doktora eğitimini ABD’de tamamladı. 1988 yılında Kuzey Amerika Kürt Ulusal Kongresini kurdu. Amerika’nın Sesi Radyosu’nda (VOA) Kürtçe bölümün oluşmasında büyük emekler sarfetti. 1996 yılında ABD’de Kürt Akademisi’ni kurdu. 2011 yılında Kerkük Valiliğine seçilen Dr. Necmeddin Kerim 16 Ekim 2017 tarihine kadar canla başla Kerkük halkına hizmet etti. 25.09.2017’de gerçekleşen Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nda gözle görülür bir emek harcadı.

Dr. Necmeddin Kerim, Kürt halkının tanınmış bir aydını ve mücadele insanıydı. Kürt özgürlük siyasetinde ve diplomasisinde büyük emekler sarfetmiş ender şahsiyetlerden birisiydi. Hayatını kaybetmiş olmasından dolayı çok büyük bir üzüntü yaşıyoruz ve her zaman yüreğimizde yaşatacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu vesilyele bir kez daha başta ailesi, eş, dost, arkadaş ve Kürdistan halkına başsağlığı mesajımızı iletiyor. Yüce Rabbimiz’den eşsiz insan Dr. Necmeddin Kerim’ı Cennet – i Mekanına kabul buyurmasını diliyoruz.

Diğer Haberler