Zor günlerin yiğidi, Ali han ailesinin şahin’i belgeseli

Bölüm Bir

Geçtiğimiz günlerde PKK’nın kirli elleriyle katledilen Gazi Salih Alihan, ın 2017’de çekilmiş bir belgeselde film de Kürt özgürlük ve kurtuluş hareketinin yoğun mücadelesini ve zorluklarının öyküsünü  anlatmıştı. Bu belgeselde bir grup fedai arkadaşının kürdistan’ın diğer parçalarına geçerken yaşadıkları zorluklardan bahsediyordu. Başkan barzani’nin bu grubun önüne koyduğu görev neydi ve nasıl geri döndüklerini  kısacası Gazi bir yiğit olarak yaşadı ve vatanseverlik yolunda canını feda etti.

Bu belgeselde Gazî Salih, bir dizi Kürdistan eylemcisinin hikayesini ve deneyimini anlatıyor, sadece bu belgesele bakmak bile PKK’nın kimi hedef aldığını anlamak için yeterli. bu ülke için dürüstçe çalışan, düşmanın oyunlarından etkilenmeyi asla kabul etmeyenler, PKK’nın hedefi oluyor.

Şehit Gazî, bir grup pêşmerge ile başından geçen olayları ve yaşadığı bazı deneyimleri anlatıyor. bir grup Pêşmerge’nin doğu Kürdistan’dan kuzey Kürdistan üzerinden, güneye kürdistan’a geçişlerini adım adım ve tüm ayrıntıları ile bu belgeselde anlatıyor.

Gazi Salih ve yoldaşları 1990 yılında Mesud Barzani’nin kararıyla Güney Kürdistan’a ulaştılar. Geçimlerini nasıl sağladıkları, Yaralı Peşmerge arkadaşlarını  nasıl tedavi ettiklerini, Kuzey Kürdistan halkı onları nasıl karşıladı, Peşmergeliğin zor döneminde yaşamlarını nasıl idame ettiklerini,  şehit gazi Peşmerge olduğunda yaşı kaçtı, doğu kürdistan’ın Şıno şehrinde  vedalaşma esnasında Barzani  gazi’ye ne dedi. Bu pêşmerge grubunun sorumlusu kimdi ?

Bu belgeselde tüm bu soruların ve diğer yüzlerce sorunun cevabını bulabileceksiniz ?

İkinci Bölüm

Diğer Haberler