Mazlum Abdi: Yüzbinlerce Kürt genci bayrağını yükseltmek için şehit düştü

Mazlum Abdi: Yüzbinlerce Kürt genci bayrağını yükseltmek için şehit düştü

HSD Genel Komutanı Mazlum Abdi, Bağdat’ta PDK binası ve Kürdistan bayrağının yakılmasına ilişkin bir açıklama yaparak “Yüzbinlerce Kürt genci Güney Kürdistan’da bayrağını yükseltmek ve topraklarını özgürleştirmek için şehit düşmüştür” şeklinde tepki gösterdi.

Dün Bağdat’ta Haşdi Şabi taraftarları PDK binasına saldırarak Kürdistan bayrağı ve parti binasını ateşe vermişti. Saldırıya ilişkin Kürt ve dünya kamuoyundan tepki yağdı.

Resmi Twitter hesabından saldırıyı kınayan Suriye Demokratik Güçleri(HSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi şu ifadelere yer verdi: “Yüzbinlerce Kürt genci Güney Kürdistan’da diktatörlük ile teröre karşı barışı teşkil etmek, Kürdistan bayrağını yükseltmek ve topraklarını özgüleştirmek için şehit düştüler.”

Kürdistan bayrağının yakılmasının kabul edilemez olduğunun altını çizen Abdi “Bir ulusun sembolleri, bayrağı ve parti binalarının yakılması siyasi sorunların çözümünde başvurulacak  medeni bir yöntem değildir. Ulusların sembolleri ve kutsal değerleri korunmalıdır. Birlikte yaşam ve siyasi ilkelere karşı olanlar cezalandırılmalıdır” şeklinde tepki gösterdi.

Diğer Haberler