Irak Hükümet Sözcüsü: ABD’nin çekilmesi üç yıl sürer

Irak Hükümet Sözcüsü: ABD'nin çekilmesi üç yıl sürer

 Irak yönetimi, ABD Başkanı Trump’ın, ülkedeki ABD güçlerinin tamamen çekilmesinin en az 3 yılı bulacağını aktardığını bildirdi.

Hükümet Sözcüsü Ahmed Mela Tellal, dün düzenlediği basın toplantısında, çekilme takviminin, ABD Başkanı tarafından belirlendiğini söyledi.

Tellal, “ABD ile Irak’ın yaptığı anlaşmanın sonucu açıktır ve Irak’taki birçok ABD üssünün boşaltılması öngörülüyor. Bu iki tarafın üzerinde mutabık olduğu bir konudur ve bunun için en az 3 yıl gerekebilir” dedi.

ABD ile Irak arasında gerçekleştirilen stratejik görüşmeler kapsamında bir toplantının daha yapılıp yapılmayacağına ilişkin sözcü, “Bu toplantı, bütün adımların tamamlanmasına dönük olacak” ifadesini kullandı.

Irak’ta resmi medyanın haberine göre ABD Başkanı Donald Trump, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’yle yaptığı görüşmede, IŞİD ile Mücadele Uluslararası Koalisyonun, Irak’tan çekilme kararına bağlılığını iletti.

Trump’ın, “Irak’ta az sayıda Amerikan askeri kaldı, büyük bölümü çekildi. Bu ülkeden 3 yıl içinde hızlıca çekilme kararına bağlıyız” dediği aktarıldı.

Diğer Haberler