HDP Yöneticisi Ali Kayar iki aydır Süleymaniye şehrinde kayıp

HDP Yöneticisi Ali Kayar iki aydır Süleymaniye şehrinde kayıp

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Eşbaşkanı Ali Kayar’ın 2 aydan fazla süredir kayıp olduğu kendisinden hiçbir şekilde haber alınmadığı belirtildi.

BasNews 25.7.2020’de Süleymaniye’de çalışan Kuzey Kürdistanlı HDP’li yönetici Ali Ahmed Kayar isimli kişinin 15 Temmuz 2020’den beri kayıp olduğunu ilgili haberinde açıklamıştı.

Kürdistan Bölgesi’ndeki HDP temsilcisi Abid İke BasNews’e söz konusu konu hakkında şöyle konuştu,” Ali Kayar Siirt ili eşbaşkanı.  2 aydan fazla oldu, Kayar’ın akibeti bilinmiyor ve Süleymaniye kentinde kayıp.”

İke,” 15 Temmuz 2020’de Ali Kayar saat 07:30’da işçileri şirkete götürmüş. Zaten kendisi de o şirkette çalışıyordu. Bize söylenenlere göre Kayar’ın Erbet – Süleymaniye durağından çıktığı ifade edildi. Ona ait telefonun kapalı olduğu ve kamera kayıtlarına göre ise durağa geri dönmediği belirtildi. Ali Kayar 10 yıldır Kürdistan Bölgesi’nde yaşıyor. 1 yıl da Süleymaniye’de bir şirkete müteahhitlik işi yaptı.” şeklinde bilgi verdi.

Abid İke konuşmasını şu şekilde sürdürdü,” HDP’li yönetici Ali Kayar’ın akıbetini öğrenmek için YNK’yi ziyaret ettik. Lakin şimdiye kadar herhangi bir bilgi edinemedik.”

Diğer Haberler