Kerkük’ün yasal valisi: Referandum ulusal bir zaruriyetti

Kerkük'ün yasal valisi: Referandum ulusal bir zorunlulukltu

Kerkük’ün yasal valisi Necmedin Kerim bağımsızlık referandumunun 3’üncü yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, referandumun ulusal bir zaruriyet ve halkımızın taleplerinin uluslararası kamuoyuna yansıtıldığı bir gerçek olduğunu belirtti.

Bağımsızlık referandumunun 3’üncü yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Kerkük’ün yasal valisi Necmedin Kerim mesajında şunları dile getirdi: “Kürdistan Bölgesi, Kerkük ve Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde gerçekleşen bağımsızlık referandumunun üzerinden 3 yıl geçti. Referandum halkımız için ulusal bir zorunluluktu. Çünkü halkımızın en meşru talepleri bu referandumla bütün uluslararası kamuoyuna yansıtıldı. Diğer taraftan referandum yüzlerce yıllık zulüm, baskı ve acılar tarihini redetme tavrıydı. Bu nedenlede tarihi bir adımdı.”

Necmedin Kerim açıklamasının devamında şu hususlara dikkat çekti: “Referandum halkımızın ulusal problemlerinin çözümü için bir faktör olarak her zaman duracak. Gelcekte uluslararası platformlarda ihtiyaç duyulduğunda kullanılabilecek. Bu nedenle de 3’üncü yıldönümü vesilesi ile referandumda emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve minnettarlığımı iletiyorum.”

Diğer Haberler