Dr. Ferhat Kerkükî: 16 Ekim ihanetinde parmağı olanların partimize akıl vermeye hakkı yoktur

Dr. Ferhat Kerkükî: 16 Ekim ihanetinde parmağı olanların partimize akıl vermeye hakkı yoktur, Kerkük, YNK; Lahor Cengi, PDK, Barzani, Kürdistan Bağımsızlık Referandumu

PDK Kerkük-Germiyan Meclisi üyesi Dr. Ferhad Kerkûkî, YNK’li Hesîbe Ebidulla’nın PDK’ye yönelik açıklamalarına ser tepki göstererek, Kürdistan topraklarının yüzde 51’inin kaybetmesine neden olanların söz söylemeye hakkı olmadığını belirterek, “Biz Kerkük’ün işgalinde rol alanları hiçbir zaman unutmadık” dedi.

YNK Yönetim Kurulu üyesi Hesîbe Ebidulla, bir gazeteye verdiği röportajda PDK’nin “Türk devletinin kararlarını uyguladığı” suçlamasında bulunmuştu.  YNK’li Ebidulla’nın suçlamarına PDK Kerkük-Germiyan Meclisi üyesi Dr. Ferhad Kerkûkî’den sert yanıt geldi.

BasNews’e konuşan PDK’li Dr. Ferhad Kerkûkî, “YNK yöneticisi, PDK’nin hiçbir işgalci devletin baskısına kulak asmadığı ve referandumu gerçekleştirdiğini unutmuş gibi. Ama biz Kerkük’ün işgalinde rol alanları hiçbir zaman unutmadık!” şeklinde tepki gösterdi.

16 Ekim ekibinin Kürtlere ihanet ettiğini belirten Dr. Ferhad Kerkûkî, “İhanet takımı şehitlerin kanıyla elde edilen tarihi kazanımlarımızı Haşdi Şabi’ye peşkeş çekti. YNK’li yetkili Haşdi Şabi ve Irak polisine teşekkür ettiklerini görmüyor, kalkmış başkalarını suçluyor” dedi.

Her gün Kerkük’te Kürtlerin malı ve mülkünün ithal edilmiş Araplar tarafından atanmış valinin gözetiminde yağmalandığını dile getiren Dr. Ferhad Kerkûkî, “İşgal ve talana son vermedikten sonra siyasi partilerin Kerkük’te büroları olmuş veya olmamış ne fark eder?” sorusunu sordu.

PDK’nin işgal altındaki bir kente asla ofisini açmayacağını dile getiren Kerkûkî, “Parti Rekan Ciburî(Kerkük valisi) ve Haşdi Şabi’nin boyunduruğuna girmez. Kürdistan topraklarının yüzde 51’inin işgal edilmesinin sorumluları olan 16 Ekim ekibinin, partimize akıl vermeye hakları bulunmuyor” şeklinde konuştu.

PDK’li Dr. Ferhad Kerkûkî sözlerini şöyle sonlandırdı: “Partimiz Kerkük’ü Kürdistan’ın kalbi olarak görüyor. Ama biz işgal altındaki bir kentte işgalcilerin boyunduruğunu kabul edecek ve ofisimizi açacak durumda değiliz.”

Kaynak: BasNews

Diğer Haberler