İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı : Kasım Süleymaninin kanının bedeli ABD rejiminin yıkılmasıdır

 İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral : Kasım Süleymaninin kanının bedeli ABD rejiminin yıkılmasıdır

 İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral  Hüseyin Selami Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin bedelinin çok ağır olacağını söyleyerek ABD’yi tehdit etti.

Tümgeneral Hüseyin Selami İran’da yayın yapan bir TV’nin programına katılarak Kasım Süleymani’nin öldürülmesini değerlendirdi.

Selami konuşmasında Kasım Süleymani’nin kanının bedeli olarak “Amerika’yı Ortadoğu’dan çekilmeye zorlamak ve Amerikan rejiminin yıkılması” olduğunu söyledi.

Selami konuşmasının devamında Amerika’nın hegemonya dayatmasına karşılık intikam alacaklarını ama intikamlarının bir asker veya diplomat öldürmek olmayacağını söyledi.

Hüseyin Selami konuşmasında ayrıca “ ABD’de Amerika’da Kasım Süleymani’nin kanının değerine denk tek bir kişi yok. Amerika büyük intikamımızı beklesin” dedi. Selami Kasım Süleymani’nin kendilerine “Cihat görevi” bıraktığını da söyledi.

Ne olmuştu?

 Kasım Süleymani ve beraberindekiler 3 Ocak 2020 tarihinde Başkan Trump’ın bizzat talimatıyla füze ile vuruldular. Süleymani doğrudan dini lider Ali Hamaney’e bağlı Devrim Muhafızları Ordusu’nun Kudüs Gücü Komutanı görevini üstleniyordu. Orta Doğu’daki sıcak çatışmalar ile Suriye İç Savaşı’nda da sık sık görüntülenen İranlı General, yurt dışı operasyonlar konusunda tam yetkiliydi.

Diğer Haberler