Yemen: ABD ajanı olduğu iddia ettikleri kişiyi çarmığa gerdiler

Yemen: ABD ajanı olduğu iddia ettikleri kişiyi çarmığa gerdiler

Yemen’de ‘Arap Yarımadası El-Kaidesi’ örgütüne üye silahlı kişiler, ‘Yemen hükümeti adına casusluk yapma ve ABD’nin El-Kaide üyelerine silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırı düzenlemesine neden olma’ suçlamasıyla bir diş doktorunu infaz etti.

AFP’ye konuşan yerel bir yetkili, El-Kaide’nin Beyda ilinde bulunan Savma ilçesinde Doktor Mutahhar el-Yusufi’yi dün infaz ettiğini bildirdi.

Yemenli yetkiliye göre El-Kaide militanları, Dr. Yusufi’yi önce silahla vurdu, ardından çarmıha gerdi ve son olarak onu çalıştığı tıp merkezinin dışında astı.

Yetkili, El-Kaide unsurlarının casusluk suçlamasıyla ilçedeki başka bir kişiyi infaz etmeyi planladığını da söyledi.

Söz konusu yetkili ayrıca geçtiğimiz haftalarda, örgütün hareketlerini izledikleri suçlamasıyla beş erkek ve yedi kadının kaçırıldığını dile getirerek, aşiretlerin arabuluculuk çabalarına rağmen örgütün onları da infaz etme niyetinde olduğuna işaret etti.

Örgüt, Yemen’in güneyinde faaliyetlerinin azalmasının ardından Savma ilçesinde faaliyet gösteriyor.

Arap Yarımadası El-Kaidesi örgütü, Yemen’deki merkezi otoritenin zayıflığından yararlanarak Yemen’in güney ve güneydoğusundaki varlığını güçlendirdi.

ABD, merkezi Yemen’de bulunan Arap Yarımadası el-Kaidesi’nin örgütün en tehlikeli kolu olduğunu düşünüyor.

Donald Trump’ın 2017’de ABD başkanlığı görevine gelmesinin ardından Washington, örgüte yönelik saldırılarını hızlandırdı.

ABD, geçtiğimiz Şubat ayında Yemen’de düzenlediğini bir SİHA saldırısında örgütün lideri Kasım er-Rimi’yi öldürdü.

Diğer Haberler